perjantai 3. elokuuta 2012

Kuin saarella - mauritiuslaisravintolassa

Viime viikolla kun lämpötila huiteli Pariisissa kolmessakympissä ja ilmankosteus sadassa, teki mieli troopiikin ruokaa. Korsikalainen kaverimme oli kehunut meille mauritiuslaista ravintolaa, jota piti sitten kokeilla: jos korsikalainen kehuu jotain ei-korsikalaista, sen täytyy olla hyvä.


Comme sur une île ("kuin saarella") on pieni mauritiuslaisravintola, joka sijaitsee 20. kaupunginosan pienellä sivukadulla, Gambetta-aukion tuntumassa. Ravintola on erittäin siisti ja yksinkertaisen tyylikkäästi sisustettu - siis jos verrataan keskimääräiseen ranskalaistyyliin, ei pohjoismaiseen funktionalismiin. Seinillä on vaihtuva valokuvanäyttely, jossa esitellään nuorten ja nousevien valokuvaajien töitä.


Comme sur une îlen ruokalista on suppeahko. Säännöllisesti vaihtuvalla listalla on kolme alkuruokaa sekä kolme pääruokaa. Pääruoasta on aina tarjolla kalan ja lihan lisäksi kasvisvaihtoehto, mikä on yhä yllättävän harvinaista herkkua ranskalaisessa ravintolamaailmassa.



Aperitiiviksi kannattaa valita punch rhum eli rommia ja tuoremehua. Koska meillä oli seuraavana päivänä aikainen nousu, pyysimme hieman kevyempää versiota. Tarjoilija teki meille pienen annoksen arvioitavaksi ja teki täydet lasilliset, kun arvioimme juoman sopivan miedoksi. Toisaalta tuollainen maisteluun perustuva arvio on petollinen: laaturommi ei maistu väkevänä läpi, joten juoma voi olla keveän pehmeästä mausta huolimatta yllättävän petollista. Nimim. Kokeiltu on. 

Kyytipojaksi tarjottiin tropiikkiteeman mukaisesti kuivattuja hedelmiä.



Henkilökunta oli erittäin mukavaa, niin salin puolella häärännyt tarjoilijatar kuin paikan omistaja, pienikokoinen mauritiuslaistaustainen miekkonen, joka pujahti välillä keittiöstä salin puolelle tervehtimään asiakkaita.


Helteen vuoksi meillä ei ollut iso nälkä, joten päädyimme valitsemaan pelkän pääruoan. Annoskoko oli minulle juuri sopiva, mutta isommalle korstolle (tai ainakin isoruokaiselle) suosittelisin sekä alku- että pääruoan valitsemista. Seuralaiseni söi härkää mauritiuslaisittain, lisukkeena riisiä ja porkkanaa. Mausteina mm. curryä, kuminaa ja kurkumaa.


Annokset olivat erittäin mausteisia, mutta eivät tulisia, sillä niissä ei ollut polttavia mausteita. Tulisuutta kaipaaville pöytään tuotiin erikseen maustekastikeitta, joista punainen oli tulista ja vihreä polttavaa.


Itse päädyin kasvislautaseen, joka sisälsi riisin ja porkkanaraasteen lisäksi kasvispullia sekä taikinakuoreen paistettuja vihanneksia (mm. munakoisoa) ja katkarapuja. Maut olivat raikkaita ja miellyttävän eksoottisia.




Jälkiruoaksi suklaa- ja kookosjäätelöä.


Sali on pienehkö ja ravintola melko suosittu, joten ainakin ilta-aikaan pöytä kannattaa varata etukäteen.



Comme sur une île
83, rue Orfila
Metro: Gambetta/Pelleport


6 kommenttia:

  1. Nämä ravintolapostauksesi ovat ihania! Kuinka viihtyisän kuuloinen paikka. Annoksesi näyttää todella herkulliselta, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että näistä joku muukin tykkää. Näitä on nimittäin aivan erityisen mukava myös tehdä! :)

      Poista
  2. Oletko ihan totta itse nämä kuvat ottanut ja silleen? Jos - mitä pahasti pelkään - ...pelottavaa. Olet nimittäin aikas pätevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh kiitos. Tiedostan rajalliset kykyni. Mutta harjoittelemalla oppii ja sokea kana ja jyvä. Ja tietysti suutarin lapsi ja kengät. ;)

      Poista
  3. Aivan ihania noi sun kuvat - tuntee olevansa melkein kuin Pariisissa itsekin...!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.