lauantai 18. elokuuta 2012

Sanokaa mitä sanotte...


...mutta kyllä +38 'C on liikaa Pariisiin.

Siispä suljemme ikkunaluukut ja asennamme laminaattia pimeässä.


Aamupäivällä kävin ostamassa hapollista vettä. Vesijohtovesikin on tietysti juomakelpoista eikä edes erityisen pahaa (esimerkiksi parempaa kuin Jyväskylän Kortepohjassa), mutta en jaksa latkia sitä riittäviä määriä. Ja eikös kuumalla pidä juoda vettä, jossa on suoloja?
Lähikaupan vesihyllyt ammottivat puolityhjinä. Perrier oli loppu, samoin Badoit. Vaihtoehtoina olivat San Pellegrino tai oksettavan suolainen St. Yorre

Ensimmäinen kysymys kotiin palatessani oli leikkisä: "No mikä on kun ei edes ranskalainen vesi kelpaa?".
Pääni yllä syttyi pieni lamppu. Siksi siis Pellegrino oli jäänyt hyllyyn: patrioottiranskalaiset olivat hamstranneet ensi sijassa kotimaisia vesiä.

Tai sitten ihan vain siksi, että Pellegrino maksaa muutaman sentin enemmän.10 kommenttia:

 1. Sama juttu, mineraalivettä jaksaa paremmin näillä helteillä. Pieni loraus sitruunaa tai grenadiinia mukaan (ja jäitä), niin vielä parempi ;) Meillä mittari näytti päivällä +40 astetta, mutta nyt illalla on enää +35C... Mutta sisätiloissa ei tunnu niin pahalta, nyt ymmärtää miksi asunnon lattiat on kiveä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos vaan, olit kirjoittanut vähän samasta aiheesta päivityksenkin. :)

   Kivilattioissa olisi tosiaan puolensa! Etelämpänä varmasti vielä enemmän kuin täällä Pohjois-Ranskassa. Meillä (toisin kuin monessa muussa ranskalaishuushollissa) ei ole edes kaakeleita kuin kylppärissä ja keittiössä. Viimeisestäkin kokolattiamatosta ollaan sentään onneksi pääsemässä eroon.
   t: Remontti-Reiskatar

   Poista
 2. Suomessa on ollut niin viileä kesä, etten oikein osaa kuvitella miltä tuntuu +38 astetta (tosin eihän täällä koskaan ole noin kuuma). Riina, käske lämpöaallon tulla tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voisin hövelisti jakaa tästä sinne sellaiset 10 astetta. Tai vähän päällekin. :)

   Poista
 3. +38C on liikaa aivan kaikkialla! Täällä kesän lämpöennätys oli jossain +44:n tienoilla, ja ei voi kuin sanoa että onneksi se päivä tuli vietettyä ilmastoidussa outlet centerissä ostostelemassa...

  Minun hellejuomani on vihreä sitruunalla maustettu jäätee. Kaupan versio on vaan vähän liian makeaa (= aspartaamista), eli pitäisi varmaan jaksaa tehdä itse omaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin juuri, että miten ihmiset voi elää paikoissa, joissa 40 'C on suht normaali lukema. Tosin kai silloin ollaan totuttu korkeisiin lämpöihin, ihmiset osaavat elää niiden mukaan jne. Ranskassa ei olla totuttu lämpöön, muttei myöskään kylmään tai varsinkaan lumeen. Joka kesä ne helteet yllättävät ja lumi yllättää joka talvi. Tosin yllättäähän se lumi aina autoilijat Suomessakin...

   Poista
 4. Osanottoni lämpötilan puolesta. Toivottavasti edes yöksi viilenee. Mutta onnittelut kokolattiamatosta eroon pääsemisestä. Yäk, meillä suurin osa mattoa, jota vihaan aktiivisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokolattiamatto on sielunvihollisen julma keksintö! Varsinkin maissa, joissa on tapana pitää kenkiä sisällä. En ymmärrä.

   Poista
 5. Jestas, no on kyllä kuumaa teillä siellä - ja kuulin että mm Belgiassa sama juttu, huh huh! Ja joo, suolopitoiset vedet tosiaan toimii paljon paremmin, todettiin tää asia taas tänä kesänä Cannesissa. Onko muuten viime vuosina Ranskan vesijohtovedelle tehty jotain? Kun musta se oli aikaisemmin ihan karmeeta mutta nykyään suht ok, kuten säkin sanot. Siis maistuu erilaiselta kuin täällä pohjoisessa mutta ihan juotavaa kuitenkin. Vai onko siihen vaan tottunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Oliskohan tosiaan vesijohtovesi jotenkin muuttunut? Miehen äiti juo nimittäin pelkkää pullovettä, sillä vesijohtovesi maistuu hänen mielestään karmivalle. Ehkä hän on tosiaan juonut sitä vesijohtovettä joskus aikoinaan ja se silloin on oikeasti ollut juomakelvottoman pahaa? Tai sitten tosiaan olemme vaan päässeet siihen tottumaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.