perjantai 31. elokuuta 2012

Pippa polkimilla

Pippa "Katen sisko" Middleton poikkesi Pariisissa alkuviikosta. 

Ei aurinkolaseja tai tummennettuja autonikkunoita. Itse asiassa ei autoa ollenkaan, vaan kaupunkipyörä Vélib.

Vélib tietysti riemastui ilmaisesta mainoksesta, ja twitteröi kuvat eteenpäin:

Nyt kun julkisista tuli puhe, niin lisätäänpä vielä, että "luultavasti" lauantaiaamusta lähtien (kuukausikorttimuotoisella) Navigo-kortilla pääsee matkustamaan viikonloppuisin ja arkipyhinä vyöhykkeistä riippumatta. Eli vaikkapa keskustan kattavalla 1-2 vyöhykkeen Navigo-kortilla pääsee matkaamaan Versailles'hin tai Charles de Gaullelle. Pitkän tähtäimen suunnitelma on vyöhykkeistä luopuminen kokonaan. Tämä on tarkoitus rahoittaa mm. lippujen hintoja nostamalla. 

Hintojen nousu ei tietenkään ole kivaa, mutta Pariisin julkinen liikenne on kyllä edelleen toimiva ja edullinen. Siis ainakin, jos ei liikuta itse kaupungin rajojen ulkopuolelle. Vyöhykkeet 1-2 eli siis Pariisin koko metroverkoston kattava Navigo maksaa alle 63 euroa kuukaudessa. Tämä hinta siis sisältää rajoittamattoman määrän matkoja. Ja työnantaja maksaa tästä riemusta puolet.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla, että joku pitää 63 euroa halpana, kun Helsingissä saa kuulla valitusta 40e/kk maksavasta kuukausikortista, puhumattakaan seutuliikenteen 80e/kk:sta. Tosin harva työnantaja tajuaa subventoida työntekijöidensä kuukausilippuja. Meillä oli töissä jotain puhetta aiheesta, mutta todettiin, että "täällähän on tuo iso parkkihalli, tulkaa autolla".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin, se halpuus on tietysti suhteellista. Esimerkiksi Lontoon julkisiin nähden Pariisin vastaavat ovat paitsi edullisia, myös toimivampia. Ainakin, jos RER B -lähijunalinjaa ei lasketa.

   Täällä työnantajat joutuvat pulittamaan lakisääteisesti tuon 50 % matkakortin hinnasta. Kerrankin täällä ollaan edelläkävijöitä. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.