sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tour de France II

Tour de France huipentui tänään aurinkoiseen Pariisiin. Televisiosta kaiken olisi nähnyt paremmin, mutta me lähdimme kerrankin paikan päälle.

Jäimme metrosta Concordella, jossa väkeä riitti ihan kiitettävästi jo tuntia ennen pyöräilijöiden arvioitua saapumisaikaa.

Maija poikineen rue de Rivolin sivukadulla.


Näkymä sivukadulta rue de Rivolille.

Ainoa mahdollisuus nähdä jotain oli Tuileries'n tivolia vierustavan aidan takana. Sinne siis.

Tour de France -paita jäi tällä kertaa ostamatta.Oli urheilulaji mikä hyvänsä, paikalla on aina norjalaisia heijaamassa.

Tuileries'n tivolissa

Ja kas, näkymä oli vallan mainio.


Kattohuoneistoissa on puolensa.

Mukana myös kenguru.

Aurinkovarjomuotia rue de Rivolilla.

Sieltä ne tulevat!


Viuh!

Britit jonossa: keltapaitainen Bradley Wiggins voitti koko ympäriajon, raitapaitainen Mark Cavendish tämänpäiväisen Pariisin osakilpailun.


Etualalla polkeva vihreäpaitainen on slovakialainen Peter Sagan, ympäriajojen paras sprintteri,

Muutama muukin oli löytänyt kätevän katsomopaikan Tuileries'n puiston varjosta.

10 kommenttia:

 1. Vautsi sää tunnistit heidät vauhdista ;D
  Olen vaikuttunut, että lähdit paikan päälle :)!

  VastaaPoista
 2. Hah, sain konsultointiapua A:lta. ;) Mäkin olen aika vaikuttunut että lähdin, suuret urheilujuhlat eivät tunnetusti ole yleensä mun heiniäni. ;D Tuolla oli silti aika kiva tunnelma, meidän vieressä aidalla roikkui himofani: kahdeksankymppinen madame, joka oli saapunut paikalle 3 tuntia etuajassa, jotta varmasti saa hyvän varjopaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh! No, olethan ollut jääkiakkookin katsomassa ja se on turhuudessaan ihan omaa luokkaansa, kiakko siis. Pyöräily on tosimiesten laji. Vaatii aika paljon kuntoa ja uskallusta koheltaa niillä teillä, mitä Tour ajetaan. Vauhtia taitaa välillä olla...paljon.

   Hyvä juttu, muuten. Jälleen kerran...

   Poista
  2. Mutta kiakkoo olen ollut katsomassa vaan TaNpereen paikallispelejä ja jonkun Ruotsi-Suomi-"ystävyys"maaottelun. Eli ei mistään suuresta urheilujuhlan tunnusta voitu puhua kuitenkaan. :)

   Poista
 3. Tulisipa minustakin sellainen 80-v. madame... siihen tähdätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama tavoite! :D Pieni ja hento, elegantisti pukeutunut käppyrä, joka roikkuu metalliaidassa ja huutaa kurkku suorana ohi polkeville nuorukaisille. :)

   Poista
 4. Nyt mulla harmittaa, kun olisi pitänyt tulla katsomaan Pariisin osuus ihan paikan päälle tänä vuonna. No, ehkä ensi kesänä sitten viimein tai joskus ainakin - laitetaan bucket listille. :D Onneksi on saanut pitkästä aikaa nauttia pyöräilystä olympialaislähetyksissä. Varsinkin naisten maantieajossa tapahtui koko ajan: irtiottoja ja kolareita; ihan parasta! ;) Vähän mietityttää, että olisiko pitänyt ängetä myös olympia-Lontooseen maantieajoja ja maratoneja katsomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh, miksei mun vastaus näy? No uusiksi: Kannattaa ehdottomasti! Mua epäilytti etukäteen lähinnä väkijoukon määrä, mutta vaikka ihmisiä oli riittävästi, todellista tungosmeininkiä oli oikeastaan lähinnä Concorden metron ympärillä. Tosin jos oikeasti haluaa kisaa seurata, niin parhaiten näkee televisiosta. :)

   Poista
 5. Niin ja piti myös sanoa, että ihan mahtavia nämä sinun kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli muuten yllätys, miten nopeasti ne pyöräilijät vilahtivatkaan ohi. Kameran oli syytä olla valmiina. T: nimim. vasta toisella kierroksella mukaan ehtinyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.