sunnuntai 4. elokuuta 2013

Rantaelämää pariisilaisittain

Se on taas kesä ja Pariisin rantakausi avattu. Koska viime vuonna blogissa poikettiin ydinkeskustan Paris Plagella, katsastetaan tällä kertaa lauantai-illan tunnelmia Bassin de la Villetten puolella 19. kaupunginosassa.

Ellet jaksa tihrustaa, klikkaa kuva isommaksi.
Villetten puolella hiekkaa on hieman vähemmän, mutta tunnelmaa enemmän.






Kanavalla pyöri jos jonkinlaista venhettä.



Kesäillassa kaikui vuoron perään rock'n'rollin ja tangon säveliä, kun tanssilavalla hulmutettiin helmoja ja pistettiin jalalla koreasti.







Vastakkaisella rannalla sai puolestaan varoa, ettei saanut petankkikuulaa päähänsä, sen verran tiheään petankkipelejä oli paikoin järjestetty.


Vaan mitä ovatkaan nuo tutunnäköiset puumötikät? Kyllä, kuten Facebookissa vinkkasin, le mölkky alkaa itse asiassa olla ainakin Pariisissa melko tunnettu laji. Ainakin joissain piireissä.


Niin petankki kuin mölkkykin vaativat tarkkaa harkintaa...


Elleivät urheilusuoritukset kiinnosta, rannalle voi aina tulla tietysti ihan vaan piknikille. 



Paris Plage - Bassin de la Villette 20.7. - 18.8.
Metro: Jaurès/Crimée/Laumière

18 kommenttia:

  1. Minusta on kyllä edelleen huvittavaa että siellä roudataan hiekkaa joen viereen ja hengaillaan kuin aurinkorannalla. Mutta kuinka kekseliästä! Ja ihmiset näyttävät nauttivan. Uimaan tuolla ei ilmeisesti pääse...
    Toinen naurunremakka irtosi le mölkky pelin kohdalla :D Haluaisin kuulla kuinka tuo pelin nimi taipuu ranskalaisittain :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta virka! :D Sinne ydinkeskustan rannalle en ole tänä vuonna viitsiytynyt, mutta siellä on ainakin joskus ollut kyllä pieni uima-allas ja suihkuja. Muuten se on minusta vähän ankea paikka, auringonpaahteessa siellä on vaan tukalan kuuma, ja lisäksi yleisö pällistelee ylhäältä silloilta ja ylempänä kulkevalta kadulta bikinipimuja. ;) Jos Pariisissa haluaa pulikoida auringossa, kannattaa muuten kokeilla jotain uimahallia jossa on katto, joka avataan aurinkoisella säällä. Esim. Piscine Josephine Baker Seinellä, tai Piscine Georges Vallerey 20. kaupunginosassa. Hiekkarantaa niissä taas sitten ei tietysti ole. ;)

      Mölkky ääntyy ranskalaisessa suussa suunnilleen "molki". Ääntönäytteitä löytyy ainakin tuosta videosta: http://youtu.be/Xk5nWjqUZuk

      Poista
  2. Luinkin tuosta "rannasta" joku aika sitten. Hauska ajatus että hiekkaa tuodaan tuonne ja ihan kivan näköistä tosin ei tuo ihan oikeaan rantaa korvaa;D Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tuohan se tekoranta sitä rantaelämää edes asteen verran lähemmäksi kurjia kaupunkilaisia! ;D

      Poista
  3. Näyttää rennolta kesäelolta:). Hiekkaa varpaissa, täytyyhän se kaupunkilaisenkin sellainen kokea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin rentoihin pariisilaisiin ei ihan joka päivä törmääkään. :) Varsinkin lavalla oli tosi letkeä tunnelma. Petankinpelaajat olivat vähän enemmän tosissaan. ;)

      Poista
  4. Lillessä törmäsin keväällä puistossa paikalliseen mölkky-seuraan. Olin vielä sattumalta suomalaisen kaverin kanssa ja oltiin ihan varmoja, että ainakin joku niistä pelaajista on suomalainen. Mentiin siis kysymään. No eipäs ollut suomalaisia, vaan ihan täysin ranskalainen porukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se mölkky leviää! :) Suomalaisjuttujen perusteella on muuten muutenkin hauska yrittää bongailla suomalaisia. Muutaman kerran on käynyt tosin niinkin, että olen huomannut suomea puhuvan pariskunnan/porukan katselevan minua esim. metrolaiturilla niin intensiivisesti, että ovat tainneet hekin bongata suomalaisen. Taitaa olla kansalaisuus mulla otsaan kirjoitettuna? :D Kukaan ei sentään ole vielä tullut suoraan kysymään. ;)

      Poista
  5. Iloisen näköistä porukkaa siellä ainakin on ollut liikkeellä :)

    VastaaPoista
  6. Viime vuotisella Pariisin reissulla kävimme la Viletten biitsillä (kun olimme kanaaliristeilyllä) ja siellä näin "le Mölkky" peliä pelattavan :). Siellä oli oikein Suomen lippu, ohjeet ja oppaat johdattelemassa pelin saloihin :). Tosen kerran näin mölkkyä pelattavan Eiffelin lähistöllä.
    Tämä blogi on kyllä mahtava helpotus Pariisin ikävään :).

    T. Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu, ja kiva että blogista on ollut iloa! :) Kanaaliristeily kuulostaa houkuttelevalta, innostuin vähän ajatuksesta tuolla Villettessä. Ohjelmasta vilkaisin, että järjestävät eurolla, parilla paattireittimatkoja lähiöönkin päin.

      Poista
  7. Oo, lavatanssit! Onpas kivan näköistä :) Täällä Brysselissäkin on Bruxelles Les Bains, joka on kyllä mun mielestä aika ankea paikka. Paljon ruokakojuja, jytämusiikkia hirveän kovalla ja vieressä joku teollisuushalli ja autokauppa.

    Me rakennettiin joskus vuosi sitten keväällä mun vartiolaisten kanssa mölkky-peli, ja pyysin tyttöjä kirjaamaan ohjeet ylös. Mölkky oli vääntynyt ranskalaisittain muotoon "melku", kun en huomannut ohjeistaa oikeinkirjoitusta. No, ääntäminen sentään menee ihan oikein noin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sielläkin rantaillaan?

      Hah, sä siis olet osallistunut mölkyn ilosanoman levittämiseen. :D Pitäisiköhän alkaa aina pelaajia nähdessään levittää myös tietoa oikeasta ääntämisestä? "Äännä melku, älä molky!". ;D

      Poista
  8. Mölkkyyn minäkin olen törmännyt edellisessä kotikaupungissa, Decathlonissa oli myynnissä ihan isot pinot! Muutenkin näyttää aika hauskalta meininki näissä kuvissa, me ei olla vielä oikein päästy näkemään ranskalaista kesämeininkiä kun ollaan aina Suomessa niin pitkään kesällä. Toivottavasti syksyllä jatkuisi kivat ilmat pitkään, eikä Lillessäkään sataisi ihan koko ajan vettä!!!Taitaa olla aika epätoivoista haaveajattelua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä, miksihän juuri mölkky kiehtoo noin ranskalaisia? :) Tsemppiä pohjoisen säihin. En ole koskaan siellä pitkiä aikoja viettänyt, mutta ovathan ne sateet legendaarisia. ;D

      Poista
  9. Ovatko pariisilaiset sosiaalisia tuollaisissa paikoissa ja tilaisuuksissa, vai ollaanko siellä lähinnä oman porukan kesken?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se riippuu aika paljon kaupunginosastakin. Mitä fiinimpi ympäristö ja keskeisempi sijainti, sen vähemmän jutustellaan vieruskavereiden kanssa. Mutta jos tilanne on intiimi tai muuten tuollainen rento, ja porukka on hyvällä tuulella, niin hyvinkin voidaan rupatella naapureiden kanssa. Toki vähemmän kuin maalla.

      Tosin jos jotain negatiivista huomautettavaa on, niin pariisilaisista kuoriutuu yleensä hyvinkin sosiaalisia tapauksia. Esimerkiksi julkisissa olen päässyt muutaman kerran todistamaan tilannetta, kun ihmisille on tullut syystä x suukopua, ja kohta kaikki haluavat sanoa asiaan painavan sanasensa. Stockholm By Me:n Veera kirjoitti vähän tätä liippaavasta ihan juuri: http://stockholmbyme.blogspot.fr/2013/08/the-french-way.html

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.