sunnuntai 18. elokuuta 2013

Campagne à Paris vol. II

Pariisin parhaita paikkoja ovat tietysti ne, joissa ei luulisi Pariisissa olevansakaan.Yksi näistä on Campagne à Paris eli "Pariisin maaseutu" -nimellä kulkeva pikku kortteli 20. kaupunginosassa. Blogi piipahti täällä jo puolisentoista vuotta sitten, jolloin kirjoittelin pari sanaa alueen historiikista, joten ei siitä sen enempää tällä kertaa.
Tulipa tuossa kävelyretkellä vain mieleen, miten Itä-Pariisi ja Länsi-Pariisi eroavat toisistaan. Kuulemma erot syntyivät jo 1600-luvun lopulla, jolloin aristokraatit muuttivat Marais'lta läntiseen Pariisiin, jotta olisivat lähempänä uutukaista Versailles'n palatsia.Tämän vuosisataisen kehityksen tuloksena läntinen Pariisi on melko homogeenista arkkitehtuuriltaan ja tyyliltään. Sellaista tyylikästä, kermanvalkoista, hausmannilaista massaa. Itä-Pariisi on sen sijaan kirjavampaa, niin asujaimistoltaan kuin arkkitehtuuriltaan. Ja siksi jopa mielenkiintoisempaa.Alkujaan koko itäinen Pariisi oli köyhempää seutua, mutta nyttemmin nuoret bobot ostavat alueelta jänniä asuntoratkaisuja, jotka he sitten kunnostavat hulppeiksi. Sunnuntaikävelijän ja asunnonostajan ongelmana on itäisessä Pariisissa vain se, että siellä pitää tarkemmin tietää minne menee. Esimerkiksi Campagne à Paris -korttelia ympäröi muutaman kadunpätkän päässä vähemmän pittoreskeja kerrostalokomplekseja, joiden alakerrassa päivystävä nuoriso verottaa mielellään ohikulkijalta tupakan, tulta - tai mitä tällä nyt kädessä sattuu olemaan.
Suosittelen silti sunnuntaikävelijöitä ja muita Pariisissa piipahtavia kurkistamaan Pariisin itälaidallekin. Tällä kaupungilla kun on niin paljon muutakin tarjottavaa kuin Eiffel ja ydinkeskusta.Campagne à Paris
rue Irénée Blanc/rue Jules Siegfried
Metro: Bagnolet

12 kommenttia:

 1. Nuo värikkäät ja vehreät omakotialueet ovat kyllä aivan ihania, yksi suosikeista on 13. kaupunginosan Quartier des Peupliers. Tässä juuri mietimme, onko Campagne à Paris jäänyt käymättä. Pitää korjata tilanne seuraavalla reissulla. Nyt tuli kauhea Pariisi-ikävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa korttelissa en ole vielä piipahtanutkaan, lisäänpä to do -listalle. :) Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää kadut ja talot. Onko siellä jo syksyä ilmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä varsinaisesti syksyä, vaikka kyllähän tää n. 24 celsiusta tuntuu jopa raikkaan viileältä sen 35 - 38 asteen jälkeen. ;) Mutta kyllä se syksy on pikku hiljaa tännekin tulossa.

   Poista
 3. Kyllä on todella ihastuttavia kuvia!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten ihanaa! Olen käynyt monta kertaa Pariisissa muuta en tässä korttelissa. Ja kissakin on aivan meidän Zorron näköinen :-)
  Sinulla on aivan mahtava blogi sanoo Pariisin ystävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carina! :) Tuo kissa pysähtyi tyynen tottuneesti poseeraamaan, ihan kuin olisi ollut kuvattavana ennenkin. :)

   Poista
 5. Kapeita katuja, upeita taloja, pikku pihoja, ruusuja, kissoja JA julkista liikennettä. Mun unelma on juuri sinetöity <3 Banlieukerrostalot ja peripherique takapihalla, aivan sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kortteli olis kyllä mullakin haaveasuinalueena kärkipäässä. Neliöhinta huitelee vaan kymppitonnin tietämissä ja noita taloja on tietysti erittäin harvoin tarjolla. Mutta siksi se onkin haavelistalla. ;) Tosiaan, oma talo ja piha ja liikenteettömiä kujia JA 10 minuuttia metrolla ydinkeskustasta! Melko luksusta. ;)

   Poista
 6. Vai että maaseutua, näyttää ihan Luxemburgilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, et siis ilmeisesti tiennyt asuvasi landella? ;D Nooh, kaikkihan on suhteellista, niin ilmeisesti myös maalaisuus. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.