lauantai 10. elokuuta 2013

Kymmeniä kysymyksiä

Yleensä ottaen tämä blogi kertoo Ranskasta/Pariisista, ei niinkään tämän blogin kirjoittajasta, joka on varsin tylsä ja arkinen tapaus. Tehdäänpä nyt kuitenkin poikkeus, satuin nimittäin saamaan samoihin aikoihin parikin kysymyshaastetta parilta hienolta blogilta. Tässä ensin ensimmäinen hiljattain takaisin Bloggeriin muuttaneelta Stockholm by Me:n Veeralta:

1. Mitä odotat erityisesti tulevalta syksyltä?

Viileneviä ilmoja ja uusia tuulia. ;)

2. Viimeisin hankintasi? 

Hmm... Kesän alelaareista Etamin raitamekko (olisiko ollut 17 euroa?) ja andywarholmainen Chupa Chups -kassi La Hallen teiniosastolta (hinta vähän reilut 7 euroa). Ja kasa kynsilakkoja.

Kynsilakkoja ei koskaan ole liikaa. Tässä kokoelman kolme viimeisintä.

Etamin raitarantamekko ja Chupa Chupsin kesäkassi. Ei minusta taida tulla päivän asu -kuvaajaa.



3. Lapsuutesi toiveammatti? 

Taiteilija! Ja nimenomaan taidemaalari. Kädessä paletti ja päässä baskeri. Kouluikään mennessä hurahdin koiriin ja halusin ehdottomasti isona alkaa kasvattaa koiria. Suutahdin, kun opo sanoi tylysti, että tyhjäpäät kasvattavat koiria, fiksut menevät opiskelemaan. Vaikka niinhän siinä sitten kävi, että opiskelemaan mentiin ja koirankasvatushaaveet jäivät. Nykyään kotona asustaakin kissoja.

4. Lempikirjasi? 

Kamalan vaikea tämä. Nuoruudessa olin himolukija, mutta nykyisin ei aika (lue: keskittymiskyky) tahdo enää oikein riittää. Muumi-kirjoihin jaksan aina palata.

5. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi? 

Vaihtoehtoja olisi paljon, mutta sanotaanpa vaikka Korsikalle.

6. Suosikkipaikkasi asuinkaupungissasi? 

Buttes Chaumont -puisto! Olen alkanut lenkkeillä siellä säännöllisesti, ja aamuvarhain ylämäkeä puuskuttaessa ohitse saattaa pyrähtää parvi  tiukkapakaraisia shortsiasuisia palomiehiä aamulenkillään. Iltapäivisin puisto pursuilee boboja ja lapsiperheitä piknikillä/auringonotossa. Ja iltaisin täyttyy Rosa Bonheur.


Rompetorilla jossain Keskiylängöllä

Jännä yksityiskohta talon seinässä: Madonna ja hirviö.



7. Ketä julkisuuden henkilöä muistutat ulkonäöltäsi eniten? 

Hurjassa nuoruudessa minua on verrattu Claudia Schifferiin, minkä oletan johtuneen lähinnä pitkistä vaaleista hiuksista ja tihrusilmistä - Claudia on aina ollut henkilökohtainen huippumalli-inhokkini. Itse samaistun Claire Danesiin niin, että voisin kuvitella hänet näyttelemässä minua elämäkertaelokuvassani. Tosin kukaan muu ei näytä näkevän mitään yhdennäköisyyttä minun ja Danesin välillä...

8. Kolme suosikkibiisiä? 

Olen teinistä asti tykännyt 1960- ja 1970-lukujen musiikista. Ja uukakkosesta.







Ja bonuksena vielä yksi ranskankielinen:
 

9. Salainen paheesi? 
Röyhtäily.

10. Onnea on... 
Vastaan kliseisesti, että terveys ja rakkaat. Mutta tottahan se on.


Ärrä niin kuin Riina. Tai République.
Seuraavat kysymykset ovat Terhiltä, joka kirjoittaa Jalalla koreasti -blogin ohella hienoa Pöytä Koreaksi -blogia korealaisesta keittiöstä. Valitettavasti vain olen niin saamaton, että typistän tätä haastetta ja vastaan ainoastaan Terhin kysymyksiin.

1. Lapsuuden lempiruokasi ja nykyinen lempiruokasi?
 Lapsena tykkäsin kovasti esimerkiksi kalakeitosta ja mummon letuista. Nyt maistuvat kaikenlaiset salaatit ja syön mielelläni erilaisissa etnisissä ravintoloissa, erityisesti thaimaalaisissa, korealaisissa, japanilaisissa ja libanonilaisissa. Ihan kaikkein parasta herkkua en kyllä osaa sanoa, riippuu niin päivästä.

2. Mitä ruokaa et ole koskaan maistanut, mutta haluaisit kokeilla?
Maineikkaan Angelinan maineikasta Mont Blancia, josta Maija kirjoittaa täällä. Olen Angelinassa olen käynyt, mutta tämä leivos on jäänyt väliin.

3. Maa / kaupunki, johon et matkustaisi, vaikka saisit mahdollisuuden? Miksi?
Onpa tosi vaikeaa... No johonkin sota-alueelle en kyllä menisi, minusta ei olisi sotakirjeenvaihtajaksi. Enkä taivastelemaan turistina mihinkään äärimmäisen köyhään paikkaan, ellen sitten tekemään sitä köyhyyttä helpottavaa työtä.

4. Miksi aloitit bloggaamisen ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
Aloitin bloggaamisen, sillä halusin päästä jakamaan Pariisin pieniä aarteita. Epäilin, että löydöistäni saattaisi olla iloa muillekin. Positiivisesti olen yllättynyt siitä, miten blogi kannustaa tekemään entistä useammin erilaisia asioita Pariisissa. Ennen sitä tuli vieläkin enemmän pyörittyä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen samoissa paikoissa. Mutta kaikkein parasta blogissa ovat kyllä lukijoiden kommentit! Aivan ehdottomasti! Ja se, miten blogin avulla on ikään kuin jollain tasolla verkostoitunut mahtavien, eri puolilla maailmaa asuvien tyyppien kanssa.

5. Älyttömin dieetti, jota olet kokeillut / josta olet kuullut?
En harrasta älyttömiä dieettejä, paitsi joskus kun vahingossa flow'n tai stressin takia unohdan syödä. Eikä oikein nyt tule mieleen muidenkaan dieeteistä mitään kaalisoppadieettiä tai ranskalaishenkistä "pelkkää tupakkaa ja mustaa kahvia" -dieettiä kummempaa.

Tämän blogin historian noin tuhannes kir. Ja taustalla virtaa Dordogne.


6. Lempijuomasi ja missä tilanteessa nautit sen mieluiten?
Janoon kylmä Orangina tai raikas kuplavesi. Aamuisin iso kupillinen kahvia. Iltapäivällä vihreä tee. Talviretkellä kaakao. Kesäterassilla rosee - tai Suomessa lonkero. Aperitiivina kir tai portviini. Muulloin aina samppanja.

7. Mille nauroit viimeksi?
Jollekin kissojen puuhastelulle. Uskomatonta, miten kaltaisestani vannoutuneesta koiraihmisestä on kuoriutunutkin innokas kissaihminen, joka omien kissojen touhujen seurailun lisäksi kaivaa kissavideoita vielä netistäkin - ja tietysti levittää niitä aktiivisesti FB-tuttavien iloksi. :P






8. Kun kädessäsi on pienen pieni lautanen ja edessäsi perinteinen suomalainen pitopöytä (esim. häissä), mikä on se ruoka, joka jää ottamatta?
Peruna kaikissa muodoissa. Siitä tulee raskas ja tunkkainen olo. :P

9. Kuvaile unelmiesi aamupala.
Olen siitä perverssi, että minusta aamut ovat ihmiselon parasta aikaa. Aamuisin ennen kello yhdeksää kaikki on mahdollista! Alamäki alkaa vasta sitten myöhemmin aamupäivällä. Unelmien aamiainen olisi siis melkeinpä brunssi. Maitokahvia (muttei mitään aulaitteja, vaan pieni tilkka maitoa kahvissa), tietysti, tuoremehua, ruisleipää, fromage blancia tai luonnonjogurttia, marjoja, kinkkua, juustoa, tomaattia ja kurkkua nyt ainakin. Ehkä bonuksena vielä ranskalaishenkisiä ylläreitä, kuten croissanteja, nutellaa, hyvää hilloa, paahtoleipää jne.

Sitten pitäisikin jo siirtyä päikkäreille sulattelemaan tätä ruokamäärää...

10. Huonoin jälkiruoka jota olet syönyt?
Eipä nyt tule mieleen mitään suorastaan painajaismaista kokemusta, mutta eräs ranskalainen jälkiruokaklassikko, joka minua lähinnä ellottaa, on crème brûlée. Non merci sille.


Nyt en osaa oikein haastaa ketään, mutta lukisin mielelläni itse kunkin vastauksia näihin Veeran ja Terhin kysymyksiin! Kirjoitelkaa vaikka kommentteihin tai tietysti omiin blogeihin!

 

24 kommenttia:

  1. Ihana postaus!!! Ihanasti kirjoitat! Ja olet kyllä ihan kuin Claire Danes, näin sinut kerran Pariisin pikkukujalla ;)!!!

    VastaaPoista
  2. Hauskoja kysymyksiä ja mainioita vastauksia! :) Mutta miten ihmeessä et tykkää crème brûléesta?! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeksän kymmenestä syömästäni crème brûléestä on ollut tylsän öllökki, joten valitsen mieluummin nykyään jotain muuta, kun maailma on täynnä (minulle) maistuvampia jälkiruokia. ;)

      Poista
  3. Kauheaa creme bruleen panettelua, höh! Mutta jääpähän enemmän meille muille :-D

    Tuo Chupa Chups -kassi ja violetinsininen hilelakka - mäkin haluun!

    Oli kiva lukea sinusta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jääpä tosiaan enemmän paahtovanukkaita muille. :D

      Ajattelin ensin, että hilelakat on jo niin nähty millenniumin aikoihin, mutta täällä naistenlehdet ovat niitä niin rummuttaneet viime aikoina, että hairahduin. Ja kivaltahan nuo "merenneidon kyyneleet" kynsissä näyttävät. ;)

      Poista
  4. Kiva lukea blogin kirjoittajasta lisää. Viime aikoina on tullut luettua vähän toisen blogeja, joten nyt luekin heti kerralla viimeiset postauksesi. Ps. Tykästyin kovasti tuohon raitamekkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ymmärrän kyllä, että siellä ovat ajatukset pyörineet muualla viime aikoina! Mutta kiva että löysit tänne takaisin. :)

      Minäkin tykkään raitamekosta, ihan ehdoton helleasu malliltaan ja suht klassinen kuosikin. :)

      Poista
  5. Minutkin, ennen täysin koiraihmisen, on puoliso saanut käännytettyä myös kissojen ystäväksi. Vaikka meillä ei taloudessa (vielä) kumpaakaan olekaan. Tuo Chupa Chupsin kassi on ihana! Vitsit miten voin kuvitella tuon piristävän olkapäällä harmaata syyssäätä. Lempparipaikkoja Jyväskylässä ovat Tourujoen ja Jyväsjärven ympäristö. Kävelykadun tunnelmaa on myös kiva fiilistellä. Lempijuoma on tällä hetkellä kotitekoinen viinimarjamehu sekoitettuna vadelma- tai karpalokivennäisveteen. Kuplivaa ja maukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyväskylässä Jyväsjärvi on hieno, kävelykatu myös. Harju kanssa. Ja muinoin ainakin Puu-Halssila oli tunnelmallinen, mutten ole siellä ainakaan vuosikymmeneen pyörähtänyt. :)

      Poista
  6. Kivat vastaukset! Ja et ole perverssi tai sitten minäkin olen ,sillä rakastan aikaisia aamuja:)
    Aika kiva tuo kassisi:)
    Ja nuo teidän kisut,ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on meitä muitakin aamuihmisiä! :) Joskus aamuvirkkuna tuntee olevansa aika yksin, vaikka toisaalta se rauha on osa aamujen viehätystä. :)

      Poista
  7. Heh, nuo palomiehet on kyllä toistuva teema tässä blogissa. :D xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsis. :D Mulla ei ihan oikeasti ole ollut ennen Pariisin muuttoa mitään palomiesinnostusta, mutta täällä niitä tuntuu olevan kaikkialla. ;D

      Poista
  8. Kiva kun jaksoit vastailla!

    Mäkin oon ehdottomasti aamuihminen, todella. Ja aamupala on paitsi päivän tärkein, myös paras ateria! Ja ne perunat pitopöydässä... mä en oikein tiedä miksi niitä edes tarjotaan, mutta kyllä niitä joku sitten kuitenkin syö. Itse jätän aina (oli lautasella tilaa tai ei) pitopöydässä perunat muiden syötäviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnostaviin kysymyksiin oli helppo vastailla! :)

      Peruna on minusta vähän tylsä vatsantäytyke, josta tulee tosiaan raskas olo. Mutta onhan se pelastanut aikoinaan varmasti miljoonia ihmisiä nälkäkuolemalta. Että pointsit siitä perunalle. ;)

      Poista
  9. Kissojen sielunelama aukeaa hieman hitaammin kuin koirien, mista syysta jotkut luulevat etteivat (viela) pida kissoista ;) En ole aamuvirkku, mutta siita huolimatta aamupala on paras aterioista! Voisin menna takaisin Bahiaan lomalle pelkkien aamiaisten vuoksi. Majapaikat meni varmaan miinukselle mun aterioinnista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta! Kissoja pitää tarkkailla, että niiden kiinnostavuus paljastuu! Ennen kuvittelin, että kissat vain olla möllöttelevät. No tekeväthän ne kyllä sitäkin, mutta tyylillä. ;)

      Poista
  10. Tosi kiva postaus, kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maliska itsellesi kivasta kommentista! Kiva, että tykkäsit! :)

      Poista
  11. Kerran jostain valokuvastani peräti kaksi ihmistä kommentoi, että "luulin ensin, että siinä oli prinsessa Victoria". Pidin sitä vähän hämmentävänä ja syytän silloista kesän jälkeistä rusketustani.

    Minäkin yleensä jätän perunat väliin, paitsi jos ovat uusia perunoita, ja tarjolla on lisukkeeksi voita, mätiä tai silliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan sulla kieltämättä Viktuuuurian poskipäät, hymykuopat ja kulmakarvat! :) Komiaa! Vickan on aina ollut mun suosikkiprinsessa: arvokas, kaunis ja älykäs. :)

      Ai vitsi että unohdin uudet perunat! No niitä pitää saada ainakin kerran kesässä, sillin, tillin ja voin kanssa. :)

      Poista
  12. Haha, olin ajatellut viskata tämän haasteen sulle itsekin, mutta ehkä et olisi jaksanut enää kolmansia kysymyksiä! ;) Ja the Supremes! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän mä vastauksia naputtelen, mutta toinen kysymys on sitten se, kuka niitä enää jaksaa lukea...? ;D

      The Supremes on ihana, minulle varsinaista hyvän mielen musiikkia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.