maanantai 30. syyskuuta 2013

Merkkejä

Hurahdin sitten kuin hurahdinkin tähän merkkilistaushaastehommeliin, joka viime aikoina on kiertänyt blogeissa. Ajattelin listata siitä vinkkelistä, mitkä maat näkyvät arkimerkeissäni. Kuinka käy, voittaako Ranska? Vai kenties Suomi? 

Jännitys tiivistyy...

1. Laukku
Näitä on komerossa vino pino, mutta arkilaukkuina käytän yleensä nudensävyistä, pienehköä Calvin Kleinin laukkua ja jos kamera tulee matkaan, niin beigeä Naf Nafin laukkua. 
Ranska: 0,5 pistettä
Usa: 0,5 pistettä


 2. Lompakko
Pip Studion iiihana kirjavankukertava lompakko.
Hollanti: 1 piste

3. Korut
En käytä. Jos käytän, niin jotain tuntematonta rihkamaa.

4. Tv
Samsungeja on taloudessamme kaksin kappalein. Eipä tarvitse tapella kanavista. 
Etelä-Korea: 1 piste

5. Puhelin
Muutama vuosi sitten marssin kauppaan ja pyysin sieltä halvinta Nokiaa. Maksoi alle 40 euroa. En siis ole uhrannut sieluani vielä älypuhelinepäjumalalle, mikä tekee oloni joskus hyvin yksinäiseksi...
Suomi: 1 piste

Paikallisväriä tuo kissamainen taustakuva. Ja tietysti tuo Orangen logo.


6. Kengät
Olen viime aikoina ihastunut Jonakin kenkiin. Klassisen tyylikäs muotoilu, hyvä hinta-laatusuhde ja kaikki kengät valmistettu Euroopassa. (Enkä saanut tästä kehusta edes provikkaa!)
Ranska: 1 piste



7. Tennarit
Ostin kyllä viimein Conssit, mutten niitä lopulta ole oikein pitänyt. Käytössä kuluvat enemmän Espritin Mikki Hiiret ja Coq Sportifin elämää nähneet ruskeat nahkalenkkarit.
Usa: 0,5 p.
Ranska: 0,5 p.

8. Farkut
Syystä tai toisesta Onlyt istuvat minulle vuodesta toiseen parhaiten, lahkeen leveydestä tai muusta muotivillityksestä viis.
Tanska: 1 p.

9. Mp3
Metrosta tai lenkkeilystä ei selviä ilman musiikkia. Koska vastustan niitä älypuhelimia, iPodini on yhä ahkerassa käytössä. Voinpa ainakin näperöidä sitä rauhassa yleisellä paikalla, kun taskuvarkaitakin kiinnostaa modernimpi teknologia. :P
Usa: 1 p.

10. Tietokone
Toshiba (läppäri) ja Iso Omena (pöytäkone).
Japani: 1 p.
Usa: 1 p.


Iso Omena voi olla amerikkalainen, mutta ainakin sen hiirimatossa on Muumi-talon kuva!

Ipodin elämää nähnyt turkoosinsininen nahkakotelo on hankittu Tukholman Design House Stockholmista joskus esihistoriassa.


11. Meikit
Ranska jyllää meikkipussissani: Clarinsin meikkivoide, Lancômen peiteväri ja Make Up Foreverin irtopuuteri. Amerikkalaisväriä tuo Max Factorin ripsiväri. (Voi kyllä, olen varsinainen Pakkeli-Pirkko ja meikkipossu.)
Ranska: 1,5 p.
Usa: 0.5 p.

12. Kasvovoide
Vichy
Ranska: 1 p.

13. Deodorantti
Nivea
Saksa: 1 p.

14. Hammastahna 
Monoprix-markettiketjun oma hammastahna
Ranska: 1 p.

Tältä näyttää Monoprix'n hammastahnapurtilo.

Ja tältä näyttää Make Up Foreverin irtopuuterirasia taiteellisesti ylösalaisin.

Ja tässä sitten Vichyn silmänympärysvoidetuubi. 


15. Shampoo ja hoitoaine
Käytössä tällä hetkellä lähinnä Schwarzkopfin BC Bonacure -sarjaa sekä Tigin shampoita ja hoitoaineita. Tigi tuntuu muuten olevan täällä huomattavasti vähemmän suosittu ja huonommin saatavilla kuin Suomessa.
Saksa: 0,5 p.
Iso-Britannia: 0,5 p.

16. Saippua
Le Petit Marseillais, ja erityisesti heidän oliivisaippuansa.
Ranska: 1p.

17. Tuoksu
Käytössä tällä hetkellä lähinnä Kenzon ja Diorin tuoksuja.
Ranska: 1 p.

18. Kivennäisvesi
Perrieriä tulee ostettua yleensä, koska se on lähikaupassamme edullisinta.
Ranska: 1 p.



19. Viini
Riippuu ruoasta ja tilanteesta, minulla ei ole mitään varsinaista suosikki-Châteauta tai edes -rypälettä. Mutta ranskalaista, kun muita on täällä heikosti edes saatavilla.
Ranska: 1 p.

20. Drinkki
No kyllä se on se kir.
Ranska: 1 p.

21. Leipä
Nyt seuraa paljastus: Vaikka parinsadan metrin säteellä on puolisenkymmentä leipomoa, joista saisi paikalla leivottua, tuoretta patonkia, syön sitä todella harvoin. Sen sijaan syön päivittäin Monoprix'n Real-tyyppistä luomuruisleipää ja Wasan näkkileipää. Mutta nyt kun ruisleipäpaketin laitaa aloin tavata, siinä ei kerrota, missä leipä on leivottu. O-ou. Päällä on kyllä Saksan lippu, mutta se nyt ei tietysti vielä takaa mitään. Netistä onneksi löytyi tieto, että kyseinen ruisleipä on tosiaan leivottu Saksassa. Myönnän, että olisi ehkä ekologisempaa vain mutustella niitä lähileipomon omia patonkeja...
Ruotsi: 0,5 p.
Saksa: 0,5 p.

22. Jäätelö
Syön niin harvoin, etten osaa vastata tähän mitään. Suomalaisia jäätelöitä joskus muistelen kaiholla, joten vastaanpa siis vaikka Jättis.
Suomi: 1 p.

23. Ruoka
On hyvää. Ainakin, jos se on hyvää. Suosikkikeittiöitä ovat esim. intialainen, japanilainen ja thaimaalainen. Mutta vastaanpa silti italialainen.
Italia: 1 p.

24. Karkit
Tähän nyt ei voi vastata muuta kuin suomalaiset irtokarkit. Ihan kaikki. Varsinkin salmiakki.
Suomi 1 p.

25. Lakanat
Kopiokohuista viis, kyllä se on yhä Marimekko.
Suomi: 1 p.

26. Kampaaja
Kampaajalla käyn tietysti yleensä täällä Pariisissa, mutta kohdalleni osuneet pariisilaiskampaajat ovat yleensä joko uskomattoman tylyjä ("Järkyttävät hiukset! Miten ne voivat olla näin kuivat?!"; blogg. huom: johtuu kalkkivedestä, ääliö!) tai muuten vain leikkelevät vähän sinne päin. Viime reissulla Lahdessa sen sijaan osuin hinta-laatusuhteeltaan hyvään paikkaan: Marja Ilvonen Aleksanterinkadulla. Sinne saatan poiketa toistekin, jos Lahdessa hiusleikkaustarvetta ilmenee.
Suomi: 1 p.

27. Päivälehti
Le Monde ja Helsingin Sanomat (vaikka se Hesari onkin turhan Helsinki-keskeinen...). Tosin jos rehellisiä ollaan, luen uutiseni netistä, päivälehteä en ole juuri lehteillyt Suomesta lähdön jälkeen. Ja sen jälkeen, kun Hesarin nettiversio siirtyi osittain maksulliseksi, olen lukenut suomalaisuutiseni yhä useammin Yleltä.
Ranska: 0,5 p.
Suomi: 0,5 p.

28. Lehti
Ranskan Marie Claire, ehdottomasti! Missään suomalaisessa naistenlehdessä ei ole ihan näin monipuolisesti juttuja muodista ja julkkishaastatteluista fiksuihin reppareihin. Kakkosena suomalainen Kodin Kuvalehti.
Ranska: 0,75
Suomi: 0,25

29. Sänky
Taitaapi olla Ikea.
Ruotsi: 1 p.

30. T-paita
T-Xaintrien luomupuuvillasta valmistettu Limousine-paita, ehdottomasti. Tyylikäs kuva ja hyvä leikkaus. Ja kiva pienyritys, jonka ideologiana on vahvistaa maaseudun identiteettiä, vähän Böndeboogien tyyliin.
Ranska: 1 p.

Ja tässä nämä huisin jännittävän suuren maaottelun lopputulokset:

Ranska: 12,75 p.
Suomi: 5,75 p.
Usa: 3,5 p.
Saksa: 2 p.
Ruotsi: 1,5 p.
Hollanti/Italia/Etelä-Korea/Tanska: 1 p.
Iso-Britannia: 0,5 p.

Eli kyllä täällä loppujen lopuksi aika ranskalaisissa ympyröissä sittenkin pyöritään.

26 kommenttia:

  1. Tämä oli tosi kivaa maanantai-illan luettavaa ja ihana tuo pakkelipirkko ja meikkipossu! Täällä on toinen meikkischweinchen!! Voin vain kuvitella tyylyn Pariisilais kampaajan mielessäni!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiva että joku muukin tunnustautuu meikkipossuksi! ;D Vaikken yleensä meikeistä ja purnukoista viitsi blogissa tilittää, niin kyllä ne ovat kiva mauste elämään. ;)

      Poista
  2. Meikkipossu :D tuo leipäpaljastus on kyllä shokeeraava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt noin kirjoitettuna tuo leipäjuttu näyttää kyllä aika hurjalta. Ostaa nyt tehdasleipää, kun lähellä olis tuoretta pienleipomotuotetta tarjolla. :P

      Poista
  3. Hauskaa luettavaa :) ja vaikuttavaa työtä, en itse jaksais näin tarkkaan miettiä omia tapoja/tavaroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli itse asiassa ihan mielenkiintoista, eipä noita merkkejä tai niiden alkuperiä tule päivittäin mietittyä. :) Tosin, harva brändi nykyään on enää puhtaasti minkään maalainen, samaa ylikansallista höttöä nuo isommat pukkaavat olemaan joka tapauksessa.

      Poista
  4. Mikä siinä onkaan, että suomalaiset hiukset kirvoittavat niin tökeröitä kommentteja kampaajissa? Kyllä se itsekin tiedetään, ettei tässä omisteta aasialaistyyppistä nyrkin paksuista mustaa kiiltävää "mainostukkaa", että ei sitä veistä olisi ihan pakko väännellä haavassa. Mutta jos en tahdo luovuttaa korealaisten parturien suhteen, sillä parturipalvelut ovat täällä niiiiiin edullisia ja he tekevät ihan ok työtä. Plus että jos jättäisin parturikäynnit pelkästään Suomeen, se vähentäisi ne entuudestaankin harvat käynnit ehkä yhteen per vuosi...

    Ja suomalaiset irtokarkit...miksei missään muualla arvosteta hyviä irtokarkkeja?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mää olen ainakin ollut ihan järkyttynyt, miten mun hiuksiani täällä panetellaan. :P Totta on, että ne ovat vähän koppuraisen oloiset, mutta se johtuu siitä, että vaalea hiuslaatu imee pesuvedestä kalkkia itseensä. Ja siihen eivät auta mitkään hoitoaineet. Ja eron huomaa selvästi, kun kerran tai pari pesee hiuksiaan muualla, esim. Suomessa. :P Suomessa kaikki kampaajat poikkeuksetta kehuvat hiusteni paksuutta, mutta täällä ne eivät tummiin jouhiin tottuneiden kampaajien käsiin tietenkään tunnu mitenkään paksuilta, kun yksittäiset hiukset ovat niin ohuita, vaaleita kun ovat.

      Pakko mun silti täälläkin on kampaajalla käydä. Käyn sitten sillä, joka on sattunut kehumaan "ihanaa hiusväriäni", vaikka leikkauksen taso vaihtelee kerrasta toiseen. :P Mutta mieluummin kuuntelen sitten senkin tunnin ajan kehuja kuin panettelua. ;) Tämä kyseinen kampaaja on muuten saanut päähänsä, että olen Puolasta. Viidennen kerran jälkeen en ole jaksanut enää korjata. ;)

      Poista
  5. KIva, että hurahdit. Olen nyt lukenut näitä siellä ja täällä ja miettinyt, että pitäisi itsekin tehdä lista. Etenkin, kun Istanbulissa näyttää tulevat päivät sadetta, enkä tiedä olenko niin reipas lenkkeilijä, että saisin itseni liikkeelle kovin märällä kelillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, tämä on helppo toteuttaa myös sisätiloissa! :)

      Poista
  6. Tarviit älypuhelimen! Päätin sen juuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiiii...! :D Vai ajattelitko joululahjaksi tarjota? ;)

      Poista
  7. Kivan erilainen näkökulma haasteeseen. Parempi vaan vältellä niitä kampaajia ihan kokonaan, niin ei tarvitse kuunnella mitään kielteisiä kommenttejakaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ehkä tuo täysvälttely tosiaan voisi olla ratkaisu. :)

      Poista
  8. Tää oli kiva! Mäkin tykkään pienestä marseillelaisesta, saippuoita tulee välillä raahattua reissuistra kotiinkin. Vastustin älypuhelinta pitkään. Kun halpa, huono ja pieni Samsungini hajosi lopullisesti puolitoista vuotta sitten, niin ostin iLuurin, nyt en antaisi sitä pois...
    Uuh, kampaaja, vajaan vuoden Sveitsissä asumisen aikana sain kasvatettua otsatukan pois kun ei huvittanut käydä leikkauttamassa hiuksiaan noin sadalla eurolla ja kuulemassa, kuinka kummallisen ohuet hiukseni ovat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä miekkonen muuten hankki ensimmäisen iLuurinsa muutama kuukausi sitten, ja hehkuttaa nyt myös, miten ei enää tulisi toimeen ilman, kun koko elämä helpottui. :D Hällä oli joskus aikaisemmin joku Nokian älyjuttu (Lumia?), mutta se hajosi melko nopeasti, mistä suivaantuneena hää käytti sitten vuosia Nokian perusluuria, joka ei ainakaan hajoa. ;)

      Poista
  9. Hauska lisä tuo maavertailu! Onneksi mulla oli siellä edelliskaupungissa sellainen vakkarikampaaja joka kyllä osasi todeta mulle ihan hienovarasesti että "sulla on kyllä ihan paljon hiuksia mutta se ei ole sellaista paksua niin koitetaan saada vähän volyymia"! Onneksi sanoi näin koska mulla oli silloin muutenkin joku hiustenohenemiskausi meneillään ja tylymmästä tuomiosta olisi varmasti tullut jonkinasteinen hetkittäinen masennus! :D Täytyykin ehkä kopioida tämä juttuidea, jos se on sallittua,,,?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on ihan ok ja suotavaakin, että kampaaja kertoo havaitsemistaan hiushaasteista, mutta sen voi ilmoittaa niin monella tapaa! :P

      Idean saa kopioida tietenkin, itsekin olen niin tehnyt! ;) Ja huomasin, että toteutitkin sen jo, mielenkiintoinen postaus! :)

      Poista
  10. Hauskasti laitoit tuon pisteytyksenkin tuonne:) Tätä oli kivaa lukea ja mon Dieu,mikä leipäpaljastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä jo nolottaa tuo leipäjuttu. Mutku ruisleivän himo on niin kova, eikä lähileipomoissa ole kuin ruispatonkeja. ;D

      Poista
  11. Tätä oli mielenkiintoista lukea ja kiva, että pohdeit myös mistä maasta tuotteet ovat. Ainakin Tampereella Ikea myy irtokarkkeja -löytyisköhän teidänkin lähi-ikeasta?
    Täytyypi jonain kauniina/sateisena päivänä koota oma merkkilista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähimmässä Ikeassa on jotain salmiakkeja, muttei kunnon irtokarkkivalikoimaa. Jos tarve on hirveä, poikkean ruotsalaisputiikeissa, joko Karämellin irtokarkkilaareilla, tai Affärenissä, jossa on aika monipuolisesti ruotsalaiskarkkeja.

      Tee ihmeessä listaus, näitä on minusta hauska tehdä ja mielenkiintoista lukea. :)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Thanks! Hope you understood something? ;) You have a beautiful blog as well! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.