Kaikki näyttää paremmalta seepiansävyisenä? (Tarkennukseksi: kuvassa ei ole katkero eikä nautaeläin, vaan navakan vuorituulen käpristämä bloggaaja). |
Alueelle Corrèzesta muuttanut, mutta Elsassissa oppinsa saanut tislaamoyrittäjä Ambroise Labounoux ja hänen poikansa Alfred ihastuivat juomaan 1800-luvun lopulla. Alfred kehitti juoman pohjalta oman aperitiivireseptinsä. Uutta perinnereseptiin nähden oli juoman tislaaminen. Raaka-aineena käytettiin Salersin kylän tuntumassa, Puy Maryn rinteellä kasvavan keltakatkerolajin juuria. Näin syntyi Salers Gentiane -nimellä tunnettu katkerolikööri, jota juodaan yleensä aperitiivina.
Salersiin käytetty keltakatkero kasvaa luonnonvaraisena seudun vulkaanisessa maaperässä, jonka kerrotaan antavan kasville uniikkeja ominaisuuksia. Kasvi kasvaa täyteen mittaansa parissa vuosikymmenessä, ja se kukkii vain joka toinen vuosi. Kasvien juuria kerätään kesäisin kesäkuulta syyskuulle. Yhden kasvin juuri painaa kolmesta kuuteen kiloa.
Tai kuten nyt, alkavaa syysflunssaa vastaan: pikkiriikkinen lasillinen Salersia, täkki ympärille, kissat syliin ja The Walking Dead -sarjan toinen tuotantokausi pyörimään DVD-soittimeen.
Lähde: http://www.gentiane-salers.com/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.