lauantai 29. syyskuuta 2012

Naturellement pulpeuse

Yleensä ottaen se menee tietysti niin päin, että ikävöin suomalaisia makuja, joita täällä en saa. Mutta on niitäkin makuja, joihin olen tottunut vasta tänne muutettuani ja joita ilman olisi jo vaikea elää. Yksi näistä on Nutella ja toinen on ihana Orangina.

Aito ja alkuperäinen Orangina-pullo olisi tietysti se pieni, pyöreä lasipullo. Valitettavasti minun on pakko saada Oranginaa puolitoista litraa kerralla, joten muovipulloilla mennään.Miksi juuri Orangina? Vaikea sanoa. Jaffaan tuli jännä sivumaku, kun sitä aina juotettiin lapsena vatsataudissa. Fanta on liian äitelää. Marseillessa 1930-luvulla kehitetty Orangina on sitä paitsi mukamas mukavampi valinta kuin Natsi-Saksassa kehitetty Fanta, joka on ylikansallisen Coca Colan omistuksessa. Todellisuudessa tosin Fantan kehittäjät eivät kuuluneet natsipuolueeseen ja Orangina-Schweppeskin on japanilaisen juomajätti Suntoryn omistuksessa.


Ken ei minun tavoin saa fyysisiä oireita askartelusta ja kykenee tyytymään lasipullokokoon, voi askarrella Orangina-pullostaan viehättävän pumppupullon saippualle. Ohje on poimittu Xenia Kuhnin Fashionrolla-blogista:


Appelsiinilimpparin mieltää tietysti lähinnä lasten juomaksi, mutta Orangina on markkinoinut juomaa viime vuosina ennen kaikkea nuorille aikuisille.

Nämä seksikkäät eläinhahmot järkyttivät brittejä:Ilmeisesti McDonald'sin ranskalaisen gay-mainoksen innostamana Orangina innostui kehittämään oman "gay friendly" -versionsa. Älkää kysykö, miksi kissaeläin hieroo limua nahkaansa:Eräässä viimeisimmistä paljastuu, että sokeritonta Oranginaa juomalla naisesta tulee susi. Ilmeisesti tässä tarjoillaan uudenlaisia esikuvia ranskalaisille naisille:
Tchin, tchin!

10 kommenttia:

 1. Vaan molempia saa nykyään Suomestakin:)
  - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma! Paluumuuttoni on siis teoriassa mahdollinen. ;)

   Itse niihin tutustuin täällä Ranskassa, joten yhdistän ne makuina Ranskaan, vaikka Nutellakin on tietysti italialainen tuote. :)

   Poista
 2. orangina on niin hyvää! musta tuli orangina-addikti vaihtovuoden aikana :DD sitä vaan ei taida enää saada suomesta, tai ainakaan en oo pitkään aikaan nähnyt missään. tai jos joku tietää, mistä sitä saa niin kertokaa heti! ;D

  ekaa kertaa piti oikein kommentoida, kun sattui oikein sydäntä lähellä oleva aihe ;D sulla on kivoja ja mielenkiintoisia juttuja! lukaisin koko blogin läpi muutamassa päivässä löydettyäni sen pari kuukautta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla, että olet löytänyt kiinnostavia juttuja täältä. Toivottavasti löydät sitä Oranginaa pian, ettei tarvitse pitkään kärvistelle tämän ihanan hedelmälihaisan jumalten juoman puutteessa ... (Ei, Orangina ei maksa tästä provikkaa... Ainakaan vielä!! Muahhahah...)

   Poista
 3. Esikoisemme rakastui Oranginaan 10 v sitten juuri Ranskassa, mutta parin vuoden ajan sitä on saanut ainakin meidän kylän S-marketistakin (nyt tosin en tiedä onko sitten lopettaneet myymisen). On se kyllä tosi hyvää meidän aikuistenkin mielestä ja makuja löytyy vaikka miten paljon. Mutta ei jaffakaan pahaa ole, saunajuomana saimme sitä aina lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaffa on kyllä nostalgista, mutta assosioituu mulla liian vahvasti vatsatautiin. :) Oranginassa on ehkä sekin, että se ei ole niin makeaa, etteikö menisi aikuiseenkin makuun.

   Poista
 4. Orangina on niin hyvää, paljon parempaa kuin Fanta tai Jaffa! Olen testannut kaikki eri mautkin läpi, mutta tykkään eniten siitä alkuperäisestä versiosta, mitä onneksi saa Suomestakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näytä olevan yksin Orangina-faniuteni kanssa! :) Mä myös tykkään eniten klassisesta appelsiinista, tosin aika usein juon tuota sokeritonta vaihtoehtoa. Ei ehkä kovin terveellistä (vaikkei siinä kuulemma aspartaamia olekaan), mutta pelottaa ajatus puolestatoista litrasta sokerilimua ja sen sijoittumisesta vartalolle. Otan sen sijoittuman mieluummin suklaan muodossa. :P

   Poista
 5. Noi mainokset on kyl vähän häiritseviä, ihmismäiset eläinhahmot ei olekaan kokoperheen Disney-hahmoja :D

  Tosin meidän lapsia vaan nauratti salsaavat seeprat poksuvine Orangina-rintoineen(?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitäh, näytit viattomille lapsukaisillesi noita kierojen ranskisten mainoksia! Brittivanhemmat kauhistuisivat jos kuulisivat! :P

   En tiedä mikä hapettoman neukkarin brain storm -väläys nuo eläinhahmot ovat olleet, mutta niillä on tehty nyt varmaan kymmeniä mainospätkiä, eli tärkeä satsaus Oranginalta kuitenkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.