sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Uusi presidentti - et alors ?

Suomen some kiehuu ja kuohuu presidentivaaleja ja uutta presidenttiä. Ranskassa koko asiasta on vaivauduttu hädin tuskin edes uutisoimaan. Mikä ei tietysti liene yllätys kenellekään.


Suomen presidentinvaaleja koskevassa uutisoinnissa on huomioitu lähinnä se, että molemmat presidenttiehdokkaat ovat EU- ja euromyönteisiä. Lyhykäisiin uutisiinkin on onnistuttu mahduttamaan lapsuksia, esimerkiksi Le Figaron mukaan Suomi kuuluu Skandinaviaan. Virhe korjataan useammassa lukijakommentissa, mutta itse juttua ei olla vaivauduttu korjaamaan.


Itse vaalituloksen Le Figaro otsikoi: "Populismi ei voita Suomessa". Leipätekstissä kerrotaan mm. Niinistön seurustelleen entisen Miss Suomen kanssa ja olevan nykyisin naimisissa itseään 29 vuotta nuoremman naisen kanssa.  Le Monde puolestaan uskoo Niinistön taloustietämyksen tuoneen hänelle ääniä finanssikriisin vuoksi. 


Nyt kun Suomen vaalit on juhlittu, voidaankin siirtyä jännittämään Ranskan presidentinvaaleja, jotka käydään ensi huhti- ja toukokuun taitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.