tiistai 7. helmikuuta 2012

Lounas Marais'lla - Le Loir dans la Théière

Värikäs Marais on Pariisin Södermalm. Tämä vanha juutalaiskortteli tunnetaan nykyisin myös monenmoisista putiikeistaan ja homokulttuuristaan.


Marais'n sydämessä, osoitteessa 3, rue des Rosiers (metro Saint Paul tai Hôtel de Ville) sijaitsee teehuone Le Loir dans la Théière.


Paikka on lounasaikaan täpötäynnä. Asiakaskunnan ikäjakauma on laaja, parikymppisistä opiskelijoista harmaahapsisiin turisteihin. Täydestä salista huolimatta tarjoilijat ovat hyväntuulisia ja ohjaavat tyhjään pikku pöytään aidon ystävällinen hymy huulillaan. 

Tarjolla on kakkujen ja haudutetun teen lisäksi lounasvaihtoehtoja: suolaisia piirakoita, keittoa ja päivän annos. Suolaiset piirakat tarjoillaan vihreän salaatin kera.
Pariisissa on tänään kylmä. Pakkasasteita purevoittaa navakka tuuli. Tuhti piirakka maistuu kylmällä oikein hyvin - lämpimällä säällä se saattaisi olla salaattilounaaseen tottuneelle hieman liian raskas lounas.
Piirakkani täytteenä oli emmentalia, hunajaa ja pinjansiemeniä. Epäröin aluksi hunajaa liian makeaksi suolaiseen piirakkaan, mutta lopputulos ei ollut äitelä, vaan lähinnä pehmeä.
Seuralaisen lautaselta löytyi viipale kinkku-purjo-cheddar-piirakkaa. Mehevä ja maukas valinta.


Tarjoilija kiiruhtaa kakkupöydän ohitse.
Tuijotimme kakkupöytää tovin kuola valuen, kunnes annoimme periksi houkutukselle. Marenkisitruunakakku oli unelmaisen hyvää, mutta 15 cm:ä pitkä ja viitisen cm:ä korkea kakkupala oli turhan iso pala haukattavaksi allekirjoittaneelle.
Onko sinulla vaikeuksia päättää, minkä jälkiruoan valitsisit? Nyt voit valita useamman kerralla. Tässä nimittäin jälkiruoka, jossa krepit yhdistyvät muhevaan suklaakakkuun ja raikkaaseen marjakremetäytteeseen. Kaikki osaset olivat herkullisia, mutta ne olisi ehkä nauttinut mieluummin erikseen. 


Muhkeat jälkiruokakakkumme herättivät myös viereisen pöydän rouvaporukan huomion. Ihastunutta huokailua seurasi yhteispäätös tilata samoja herkkuja sinnekin.


Le Loir dans la Théièren seinämaalauksessa seikkailee Liisa Ihmemaassa.
Paluumatkalla poikkesimme Merci-liikkeessä, jossa on kaupan kaikenlaista kiehtovaa huonekaluista ja astioista aina vaatteisiin, kirjoihin ja tapetteihin. Osoitteessa 111, boulevard Beaumarchais (metro Saint Sébastien - Froissart) sijaitseva Merci on siitä kätevä vaihtoehto, että shoppailun tuotosta menee osa hyväntekeväisyyteen.
Matkaani tarttui tällä kertaa nostalgisen hellyttäviä emalimukeja espressokuppikoossa.
3 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta kierroksesta, joka tarjosi kaikkea tähän kylmään suomalaiseen aamupäivään paksujen hankien keskelle. Lisää tällaisia leppoisia viihdyttäviä matkoja!

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta! Täytynee suunnata jääkaapille, vaikkakaan sieltä ei tuollaisia herkkuja löydy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.