sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sunnuntaikävelyllä - Campagne à Paris

Miltä tuntuisi asua pienessä kylässä, muutaman minuutin metromatkan päässä miljoonakaupungin ytimestä?

Porte de Bagnolet'n tuntumassa, Pariisin itäisellä laidalla, uinuu Campagne à Paris. Tässä taianomaisessa korttelissa aika tuntuu pysähtyneen jonnekin 1900-luvun alkuun. Kuulen vain lehtien havinaa, linnunlaulua ja mukulakivin päällystetyillä kujilla leikkivien lasten ääniä, vaikka Porte de Bagnolet ja Pariisin Périphérique-kehätie ainaisine ruuhkineen ovat aivan kivenheiton päässä.


Campagne à Paris'n paviljonkimainen kortteli on menneenajan tunnelmastaan huolimatta pariisilaisella mittapuulla suhteellisen nuori asuinalue. Vielä 1800-luvun alussa suuri osa 20. kaupunginosasta oli peltojen peittämää. Campagne à Paris'n paviljongit rakennettiin 1900-1920-luvuilla paikkaamaan Pariisia tuolloin(kin) pahasti vaivannutta asuntopulaa. Projekti aloitettiin 1906, ja 92 paviljonkia käsittävä alue vihittiin lopulta käyttöön vuonna 1926.
Alue on hyvinhoidettu ja rauhallinen. Jokaiseen taloon kuuluu oma autotalli ja joissain tapauksissa jopa pikku puutarha. Todellista luksusta miljoonakaupungissa!


Alkujaan työläisasuinnoiksi rakennettujen talojen hinnat ovat karanneet tavistyöläisen ulottumattomiin. Nuorekkaita ja trendikkäitä uraohjuksia houkuttelevan alueen neliöhinta on keskimäärin 9000 euroa.  Campagne à Paris ei missään nimessä ole Pariisin kalleimpien alueiden joukossa, mutta asuntoja on luonnollisesti harvoin tarjolla.

Vehreä Campagne à Paris on parhaimmillaan keväällä ja kesällä. Nämä blogin kuvat on otettu huhti-toukokuussa 2011.


Campagne à Paris'n idylliä häiritsevät ainoastaan allekirjoittaneen kaltaiset sunnuntaikävelijät, jotka läiskivät kameroillaan kuvia vähän kaikesta ja kaikista. Japanilaisturistilaumat eivät kuitenkaan ole vielä löytäneet tietään tänne asti.


Kuinka pääset perille:
Metro: Porte de Bagnolet
Aluetta ympäröivät kadut Boulevard Mortier, rue Geo Chavez ja rue du Capitaine Ferber.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.