lauantai 26. lokakuuta 2013

Raclettea ja kellarikoti

Kesähelteillä tekee mieli syödä kevyesti, mutta näin talven lähestyessä tarkenee taas pitkästä aikaa kaivaa raclette-vehkeet esille. Kuluneena viikonloppuna kävimme racletoimassa kaveripariskunnan luona.

Joo, keitettyjä perunoita ei oikeasti kuuluisi säilyttää kuumalla levyllä, mutta pysyvätpä näin pidempään lämpiminä. Ja niistä lähti hassu ääni.


Juusto sulaa.

Kohta kasvaa luusto.

Juustosulaa.

Juustot sulaa.

Ruokajuomaa ja höyryäviä patoja.

Ja loppuun pieni mutta pirteä kahvi.

Esitellään nyt vähän kavereiden kotiakin, jonka he hiljattain ovat itselleen kunnostaneet.



Sisäänkäynti on katutasossa, pienellä, somalla sisäpihalla. 


Buttes Chaumontin tuntumassa, 1800-luvulla rakennetussa talossa sijaitseva huoneisto oli pariskunnalle varsinainen löytö. Remontoitavaa riitti, mutta neliöhinta jäi perusteellisten kunnostustöidenkin jälkeen suhteellisen edulliseksi Pariisin ja alueen yleiseen hintatasoon nähden.


Katutason kerroksessa on avokeittiö ja olohuone sekä tilava kylpyhuone.





Yläkerta on viihtyisä ja moderni, mutta erityisen kiinnostava on asunnon kellarikerros, jonne on rakennettu makuuhuone ja lastenhuone.

Yläkerrasta tulevien portaiden alla on pieni kirjahylly. Huomaa myös aito ja alkuperäinen 1980-luvun Nintendo.
Kellarikerros ei ollut aikaisemmin asuinkäytössä, vaan ihan vain kellaritilana. Kaverimme halusivat luonnollisesti nekin neliöt hyötykäyttöön. Urakka oli iso, mutta lopputulos kyllä palkitsee harmaat hiukset.

Holvikaarikattoinen alakerta on kodikas kuin hobitin kolo.

Lastenhuoneen katossa kulkeva putki on koristeltu kukkasin.

Pirteänoranssi väriläikkä lastenhuoneessa.




No mutta kukas se siellä saapastelee?


Minä kävelin oviaukosta kumartumatta, mutta pitkän ihmisen kannattaa pitää varansa.
Kellari ei kuulemma ole erityisen kostea, vaikka niin voisi kuvitella. Päivisin nurkassa hyrrää silti kosteudenpoistin. 

Kiviseinän ikävä puoli on kuulemma ainoastaan vaalea pöly, jota se tuottaa. Huoltotoimenpiteenä seinät ja katot harjataan perusteellisesti noin kerran viikossa ja harjauksen nostattama pöly imuroidaan sitten pois.



Kippis ja kiitos!


24 kommenttia:

  1. Onpa kaunis koti ja upeita yksityiskohtia. Kiva varmasti vierailla tuollaisessa kodissa. Nintendosta pitää mainita että tähänkin taloon muutti alkuperäinen 80-luvun Nintendo kun K tilasi sen netistä. Minä en noista juurikaan välitä, mutta näyttää olevan herralle tärkeä ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, tuokin Nintendo oli nimenomaan perheen isännän aarre, oli löytänyt hiljattain lapsuudenkotinsa romuvarastosta. Pelejä on kuulemma vaan vähän hankala löytää, ja nekin vähät vähän hinnakkaita. ;)

      Poista
  2. Aika kivan näköisiä nuo holvikatot,pölystä huolimatta:) Ja onko tuo piha patio vai ihan vain piha.Kivalta näyttää! ja sulanut juusto,ah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mikähän pihan ja pation ero mahtaa olla? Kyllä mä sen kai pihaksi laskisin, sillä sinne oli sisäänkäynti kadulta portin kautta, ja tuon pihakkeen kautta oli sisäänkäynti tämän kaveripariskunnan kodin lisäksi pariin muuhunkin asuntoon. Muttei sentään onneksi koko viereiseen kerrostaloon. Tosi kiva piha istutuksineen (harmi etten tullut ottaneeksi parempia kuvia.. ;)). Ainoa vika oli se, ettei tuolla oikein biksuissa aurinkoa oteta, kun koko viereisestä kerrostalosta avautuu näkymä tuolle pihalle. ;D

      Poista
  3. Kiva koti ja siellä tosissaan sitten saapastellaan sisällä:). Raclettepannu olisi muuten kiva. Vinkiksi vaan Joulupukille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pisti oikein omaankin silmään tuossa kuvassa nuo saappaat. Näyttävät vähän roiseilta sisätiloissa, mutta talossa talon tapaan. :/

      Poista
  4. Kivan näköinen koti! Raclette on kyllä mukava illanistujais"ohjelma", ja sopii syksyisiin iltoihin kuin nenä päähän...nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään sekä racletesta että fonduesta illallisten emäntänä. Siinä on paitsi mukava ohjelmanumero, vähemmän ruoanvalmistamista itsellä. ;)

      Poista
  5. Ihania yksityiskohtia täynnä oleva koti, kiitos esittelystä! Ja nam, raclettea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän terveiset asukkaille! Koti oli tosi viihtyisä ja asukkaat tyytyväisiä remontin valmistumisesta. ;)

      Poista
  6. Onpa kivan näköinen koti, ja vielä ihan (?) kaupungissa! Mutta tuo kivipöly kuulostaa kyllä aika työllistävältä jutulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Pariisissahan tuo. :) Tosi kodikas se oli, mutta kyllähän tuollaisen pittoreskin kiviseinän huoltamisessa tosiaan on oma vaivansa.

      Poista
  7. Ihanan näköinen koti! Mukava kun laitat kuvia pariisilaiskodista ja kerrot millaista on. Pariisissa käydessä on tullut vierailtua vain Ludvig XIV:n kämpässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit kurkistuksesta. Toisin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, Pariisissa ei tosiaan ihan joka kodin ikkunasta avaudu näkymä Eiffelille. ;D Ludvig XIV:in kämppäkin on kyllä komea, mutta muistuttaa huomattavasti vähemmän hobitin koloa. ;)

      Poista
  8. Huikea kämppä!
    Jokaisessa sveitsiläisperheessä taitaa olla oma määritelmänsä sille, koska on riittävän viileä keli racletten ja fonduen syöntiin. Hüt isch Fonduewätter...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, varmasti! Täälläkään ei kyllä varsinaisesti vielä ihan kylmä ole ollut, pikemminkin muuten syksyistä. Meilläkin oli ovet ja ikkunat selällään, ettei raclettelevy nosta lämpöjä liikaa. :)

      Poista
  9. Racletoin, racletoit, racletoi...? 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi kätevä verbi. Jos se tuosta suomettuu, niin c pitää ehkä sitten aikanaan muuttaa k:ksi. ;)

      Poista
  10. Meilläkin oli juuri pari päivää sitten syksyn eka raclette-ilta suomivieraidemme kanssa. On se vaan aina yhtä herkullista ja ah, niin kevyttä! ;) Ja hei ihanan ranskalainen tuo yhdessä kuvassa näkyvä appelsiiniensäilytyshärveli - näillä on kyllä härvelit ihan kaikelle mahdolliselle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, melkein viikon rasva-annos yhdellä aterialla. :D Onneksi siinä voi syödä rauhassa omaan tahtiinsa, eikä kukaan oikein pääse kyttäämään, paljonko kukin syö. ;)

      Minustakin appelsiinihärveli oli mainio. :)

      Poista
    2. Oliko tuo appelsiinihärveli siis pelkästään säilytykseen vai sellainen mehupuristin? Täällä on näkynyt useassa kodissa automaattinen mehupuristin, johon appelsiinit syötetään tuollaista putkea pitkin, ja olen melkeenpä kateellinen ihanasta tuoreesta (ja helposta) appelsiinimehusta, vaikkei sellainen minun kotiini mahtuisikaan.

      Poista
    3. Hmm, nyt kun sanot, niin enpä mene vannomaan. Minusta se oli pelkkä säilytin, mutten kyllä tullut kysyneeksi härvelin käyttötarkoitusta. Mutta oli miten oli, onhan tuo jo esteettinen elämys sinälläänkin. Eli kai tuollainen nyt johonkin nurkkaan pitäisi mahduttaa?! :D

      Poista
  11. Siitä appelsiinihärvelistä muuten tulee herkullisella tavalla mieleen lottokone 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, totta! Onneksi en tajunnut paikan päällä yhdennäköisyyttä. Olisi ehkä pitänyt illan päätteeksi leikkiä vähän lottoa. En tiedä, olisiko isäntäväen mielestä ollut sitten kiva noukkia jälkikäteen pöytien alle vierineitä appelsiineja. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.