torstai 24. lokakuuta 2013

Pyöräilevä pupu ja muita Batignollesin aarteita

Huomasin tuossa joskus, ettei tässä blogissa olla juuri pyöritty 17. kaupunginosassa. Koska Pariisissa on nautittu varsinaisesta jälki-intiaanikesästä aurinkoineen ja parinkymmenen asteen lämpötiloineen, niin pakkohan tämä suuri vääryys oli korjata ihan kuvaoksennuspostauksella. Oppaakseni lähti korttelissa asuva kaverini.


Avenue de Clichyä (numerosta 154) ja rue de la Jonquièrea yhdistävä Cité des Fleurs on hiljainen, autoliikenteeltä suljettu kadunpätkä, jonka varrella kohoaa 1800-luvun kaupunkiasuntoja, joissa on nykyisin yksityisasuntojen lisäksi mm. taiteilija-ateljeita. Kontrasti hälyisään ja paikoin hieman suttuiseenkin avenue de Clichyyn on huima. Näyttelijätär Catherine Deneuve syntyi tämän kadun varrella 1943.





17. kaupunginosa tunnetaan erityisesti Batignollesin korttelista, joka alkaa avenue de Clichyn itäpuolelta. Batignolles on tällä hetkellä yksi Pariisin suosituimmista ja varmasti viihtyisimmistä asuinalueista. Pariisilaista kylätunnelmaa ja hurjasti pieniä putiikkeja. Ei liian siloteltua, muttei liian suttuistakaan. Nuorekasta ja trendikästä, muttei äärihipsteriä.


Marché Batignolles eli Batignollesin kauppahalli ei ehkä ole Pariisin pittoreskein, mutta monipuolinen paikallisten suosima ostospaikka kuitenkin.


Libanonilaistiskin oliivialtaita koristavat kukat ja palmut.


Kauppahallissa on vegaaniravintolan lisäksi mm. sushiravintola.
Kauppahallilta matka jatkuu rue des Moinesille, jonka varrella sijaitsee esimerkiksi tämä pieni sarjakuvakauppa, BD Phil. Kauppaa pitävä miekkonen on kuulemma erittäin innostunut ja asiantunteva, ja neuvoo ja auttaa mielellään kaikenlaisissa sarjakuviin liittyvissä kysymyksissä.


Rue des Moinesin päässä odottaa kaunis puisto, square des Batignolles.




Puistossa on paitsi lasten leikkipaikka, myös aidattu alue petankkipapparaisille.








Syysterasseja place du Docteur Félix Lobligeois -aukiolla, puistosta tullessa valkoisen Sainte Marie des Batignolles -kirkon oikealla puolella.

Löytöjä place du Docteur Félix Lobligeois'n vanhan tavaran liikkeessä.


Sainte Marie des Batignollesin kirkko on näköjään rakennettu vähän vinoon. Tämä kuvaajahan ei ole koskaan vinossa.


Seuraavaksi tiemme vei rue des Damesille. Kadun varrella on baareja...



...taidetta...



...lisää pieniä baareja...


Ja juuri kun olin kuvaamassa transvestiittien pukeutumiseen erikoistunutta liikettä - alueella pyörii yöaikaan runsaasti transvestiitteja - ...




...ohitseni pyöräili vaaleanpunainen kani.





Rue des Damesilta matka jatkui rue Lermercier'lle, jolla vastaan tuli kuvan pirteänsininen julkisivu.


Puodin nimi on Koti, ja sitä pitää suomalainen Sari. Kaupan on uniikkien käsitöiden lisäksi tilauksesta suomalaisia herkkuja.



Hyvä kulmaus.


Rue Lemercier'ltä matka jatkui vasemmalle rue Legendrelle.


Luonnonkukkia ja biodynaamista viiniä.

Osoitteessa 92, rue Legendre sijaitsee hieman hintava mutta ah niin söpö Le Pestacle de Maëlou, sisustusliike lapsille.




...ja lisää herkkuliikkeitä...


Muuta:
Lauantaisin klo 9 - 15 Batignollesissa järjestetään maineikas luomutori.

Metro: Brochant/La Fourche/Place de Clichy/Rome

30 kommenttia:

  1. Vallan ihastuttava kävelykierros taas.

    VastaaPoista
  2. Ai, kuinka mukava kierros. Pariisia parhaimmillaan. Teetkö joskus postauksen paljonko asuminen maksaa Pariisissa. Ymmärrän, että aika vaikea aihe, sillä suurkaupungissa on asuntoja laidasta laitaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan sitä joskus koota jotain laskelmaa ja tilastoa. Asuntoneliöiden hinnoista olen kirjoitellut täällä täällä ja täällä. Sitten on tietysti vielä ruoan ja muun hinta ja verotus ja ostovoima eli palkkataso... Ei ihan ilmaista hupia, tietysti. :)

      Poista
  3. Minäkin viihdyin seurassasi. Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Kiitos mukavasta blogista! Olen jo jonkin aikaa seurannut sitä. Tämän päivän postaus on mukava, kiva kun esittelet paikkoja, jotka eivät ole ihan turistipaikkoja. Noissa olisi hauska käydä. Tuo taitaa olla alue, jossa olimme kesällä 2012 perheen kanssa hotellissa, Timhotel.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onpa kiva kuulla! :) Minustakin on mukava kierrellä näitä Pariisin eri nurkkia, kun tässä kaupungissa on niin paljon muutakin kiinnostavaa kuin Eiffel ja Riemukaari. ;) Joo, näköjään Porte de Clichyllä on sen niminen hotelli, eli ihan samoilla nurkilla olitte. :)

      Poista
  5. Onpas kivannäköinen kaupunginosa! Voisin erittäin mieluusti asua tuolla. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin, jos uusi asuinalue olisi hakusessa! Ainoa miinus tulee metroista, tuon alueen kautta kulkevat linjat 2 ja 13, jotka ovat aina, vuorokauden ajasta riippumatta, tupaten täynnä, varsinkin 13! :P

      Poista
  6. Viehättävä kierros. Kadulla muina miehinä pyöräilevä pinkki pupu, hassun hauska yllätys kesken kaiken.

    VastaaPoista
  7. Riemastuttava kierros ja kaunis kaupunginosa! :) Tuo vaaleanpunainen pupu oli kyllä todellinen päivän piristys. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis mielenkiintoista kuulla, mikä oli pupun tarina. Oliko matkalla johonkin puputapaamiseen, vai hävinnyt kenties jonkun vedon? :D

      Poista
    2. Totta! :) Mutta hei, ainakin sait nappastua kuvan! :) Mikä uskomaton sattuma!

      Poista
    3. Joo, juuri ja juuri ehdin. Täytyy nimittäin sanoa, että pari sekuntia meni ihan vain suun autessa ja sulkeutuessa. ;D Olisin kai tosi huono paparazzi. ;D

      Poista
  8. Kiitos tästä ihanasta kaupunkiosa - kierroksesta! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus. Niin hyviä kuvia. Iski taas matkakuume.

    VastaaPoista
  10. Yyh, noin ihania kuvia juuri kun täällä on niin rumaa, pimeää ja märkää. Eli iso kiitos taas hienosta kuvasarjasta, tuo onkin meille tuntematonta aluetta. Nimimerkkini kiittää myös pyöräilevästä serkusta otetusta fotosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, miksen mä heti yhdistänyt: Pyöräilevän kanin täytyy tietysti olla Luimis! :D

      Jos yhtään oloa helpottaa, niin tänään on ollut tosi harmaata ja sateista, vaikka suht lämmintä ajankohtaan nähden. Viikonloppuna pitäisi auringon vielä vilkahtaa, mutta sitten kai alkaa täälläkin oikea syys. Huoh.

      Poista
  11. Ihanaa. Merci! Taas viisastuin ja sain kivoja osoitteita seuraavaa matkaa varten.- Anne

    VastaaPoista
  12. Kiitosta täältäkin taas mukavasti kierroksesta. Jostain syystä tuo kyseinen alue on tullut hiukan sivuutettua, joten piti oikein panna karttaan muistutus ja paikkamerkki, ensi keväänä sitten myös tuonne. Kivan näköistä seutua ja luomutori kiinnostaa ttottakai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä kurkistamassa! :) Batignollesissa on paljon kiinnostavia pikku putiikkeja ja luomutori on tietysti varsinainen vetonaula.

      Poista
  13. Aarteita indeed! Batignollesissa olisi nähtävästi kaikkea, mitkä tekevät elämästäni astetta laadukkaampaa: kukkia, kauppahalli, puistoja, vanhoja taloja ja tavaroita, hyvää ravintoa ja sarjakuvia. Upea kierros!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa siis poiketa, jos Pariisiin vielä osut. Oli kyllä hieno tilaisuus päästä "paikallisoppaan" kanssa kiertelemään. Tuo voisi olla hyvä vaihtoehtosijainti hotellillekin vähän pidemmällä Pariisin-reissulla. Ainoa miinus tosiaan alueelle vain tuosta metrolinjasta 13, jolla oikein aistiin väestöräjähdyksen maapallolle tuottaman rasituksen. ;) Toisaalta, voi tehdä kuten tuo ko. korttelissa asuva kaverini, ja liikkua metron sijaan polkupyörällä tai autolla. ;)

      Poista
  14. Kiitos, kiitos, ihanista postauksistasi! Tosi kiva lukea uusista alueista, jonne kannattaa seuraavilla reissuilla suunnata päiväänsä viettämään. Ihana oli postaus myös Pariisilaisesta kodista! Lisää innolla odotellen ja mukavaa syksyä, pianhan jouluvalotkin syttyvät Pariisiin :)
    -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva ja kannustava kommentti, kiitos! :) Jouluvalot tosiaan syttyvät aika pian, niitä luultavasti vilahtelee sitten kyllä blogissakin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.