sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Linkkivinkkejä Pariisiin

Sunnuntain iloksi muutamia linkkivinkkejä Pariisin-matkaa suunnitteleville.

1. Pariisin liikennelaitoksen nettisivut:♦ Etusivulla on reittihaku, johon voi syöttää lähtö- ja pääteosoitteet tai -asemat, ja valita toivomansa liikennevälinevaihtoehto, tai etsiä eri vaihtoehtoja muilla perusteilla (esim. nopein reitti tai vähiten vaihtoja).
♦ Kulkumahdollisuudet Orlyn ja Charles de Gaullen kenttien ja kaupungin välillä.
Tiedot mahdollisista liikennehäiriöistä esimerkiksi lakon, sairaustapauksen, mielenosoituksen, epäilyttävän matkatavaran, itsemurhan, teknisen ongelman tms. sattuessa. 
Perustietoja turisteille englanniksi
Eri lippumahdollisuudet hintatietoineen (syystä tai toisesta esim. Navigo-kortti esitellään vain ranskaksi).


2. Vélib'-kaupunkipyörän nettisivusto


Ekologisin liikkumisvaihtoehto heti kävelyn jälkeen on tietysti pyöräily, jos vain Pariisin liikenteen sekaan pyörällä uskaltaa ujuttautua.


3. Shopping by Paris


Pariisin matkailutoimiston ja kauppakamarin toimittaman sivuston ehkä paras ominaisuus on erilaisten shoppailureittien suosittelu ruokapaikkoineen erityyppisille shoppailijoille. Reittivaihtoehdot ovat Select (luksusmerkkejä Boucheronista Dioriin ja Vuittoniin),  Trendy (H&M:stä Acneen ja Kookaïhin), ajattoman elegantti Bobo Chic (Agnès B:stä Comptier des Cotonniers'iin ja Tara Jarmoniin), Creative (Muiden muassa tässäkin blogissa mainittu Merci) sekä Ethic Ethnic (eettisistä vaihtoehdoista ja eri kulttuureista kiinnostuneille).


4. Syötävää, juotavaa ja koettavaa


Ranskankielisellä sivustolla esitellään bobo-hipsterityyliin nuorekkaan dynaamiseen tyyliin erilaisia ulkoiluvaihtoehtoja cocktailbaareista ja ravintoloista konsertteihin, keikkoihin ja näyttelyihin.

6 kommenttia:

 1. Tietty jos tulee Suomesta, datasiirtomaksujen kannalta voi olla hankalaa, mutta mä vannon kyllä google mapsin ja RATP:n puhelinapplin nimeen. Kaik samassa paketissa :)

  Vélib on kyllä oiva, vaikka sateen takia jäikin nyt väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis! Tarkistan lähes aina RATP:n reittiehdotuksen kun jonnekin olen menossa, siitä näkee kätevästi matka-ajan suunnilleen. En kyllä välttämättä noudata annettua ehdotusta, välttelen tietoisesti tiettyjä linjoja ja vaihtoasemia. :P

   Poista
 2. Pöljä kysymys - sorry ? :) Olen tulossa Pariisiin ja yövyn paikassa Gare du Nord... viivyn vain pari päivää ja tarkoitus on jatkaa TGV:llä Bordeauxiin, mutta jotenkin en osaa hahmottaa miten pääsen asemalle josta TGV Bordeauxiin lähtee ? Mietin vaan siksi kun ajattelin lähteä niin aikaisin aamulla, että kauankohan siirtymiseen pitänee varata aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan pöljä. :) Muistelisin, että Bordeaux'n junat lähtevät Montparnassen asemalta. Jos ja kun näin on, pääset Gare du Nordilta Montparnasselle suoraan metrolinjalla 4 (suuntana Porte d'Orléans). Metromatka-aika RATP:n mukaan n. 18 minuuttia, mutta molemmat asemat ovat aika isoja, joten hyvä varata aikaa suunnistamiseen. Huom! ensimmäinen metro oikeaan suuntaan lähtee aamulla n. klo 5.30 Gare du Nordilta, joten jos juna lähtee tosi tosi aikaisin, kannattaa varmaan mennä suosiolla taksilla. Taksien taksat ovat edullisempia kuin Suomessa ja aikaisin aamulla on vähän muuta liikennettä (et siis joudu maksamaan ruuhkissa seisoskelusta).

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta <3 Täällä ensimmäistä kertaa Pariisiin suuntavana olen pökkyrällä päästäni ja koitan selailla karttoja ja vaikeita nimiä tuosta oli paljonkin apua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.