lauantai 1. joulukuuta 2012

Aurinkoinen päiväkävely Blois'ssa

Tulipa mieleeni, että varastoon on jäänyt vielä yksi linna ja yksi päiväkävely marraskuiselta viikonloppureissulta Loiren laaksoon. Tällä kertaa vuorossa pieni päiväkävely Blois'ssa.

bloise01
Blois'ssa jouluvaloja oli viritelty marraskuun puolivälissä.
blois01
blois04
Mustanpuhuvaa.
bloise02
Blois'n kattoja.
bloise03
Blois'n kuninkaanlinna oli Ranskan kuninkaallisten suosiossa erityisesti renessanssin aikaan.
blois13
Blois'n linna.
bloise04
blois12

blois14
Blois'n linna jälleen yhdestä kulmasta.

blois15

blois16
Blois'n linnan muuria.

Linnan läheisyydessä oli myös Blois'n vanhakaupunki viehättävine kujineen:

blois17
blois18
blois19
blois20
blois21
blois22
blois23

Blois'ssa tyydyimme lähinnä lounastamaan ja kävelemään keskustassa suuren Blois'n linnan ympäri. Itse linnassa emme vierailleet, mutta sen yhteydessä olisi ollut esimerkiksi arkeologinen museo. 

Kaupungista lähtiessämme näimme taivaanrannassa valtavan, neuvostohenkisen kerrostalokolossialueen. Myöhemmin tulin lukeneeksi uskollisesta ystävästämme Wikipediasta, että Blois'n ns. ZUP-alue (zone à urbaniser en priorité eli "kaupungin urbanisoinnissa ensisijainen alue") on eräs koko Ranskan suurimmista. Jopa kolmasosa Blois'n asukkaista asuu kyseisellä alueella.

Lisää Blois'sta voi lukea vaikkapa kaupungin nettisivuilta.



Näytä suurempi kartta

24 kommenttia:

  1. Voi kauhea, katsoin ihan, että onpas siinä jätetty jätesäkit linnan portin eteen, mutta ne olivatkin täytettyjä toppatakkeja. :-)

    Komeita kuvia taas! Suosikkini on tuo seinästä kasvava puska. Yrittänyttä ei laiteta... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe... :D Ei sentään. Tuo mustien toppisten rivistö jotenkin viehätti, joten pakkohan siitä oli ottaa kuva. Mistähän johtuu tuo ranskalaisten viehtymys mustaan? Pariisissa se on tietysti äärimmillään, mutta näkee sitä (näköjään) muuallakin.

      Munkin mielestä tuo kiviseinästä puskeva puska oli jotenkin hellyttävä! :)

      Poista
  2. Suunnitelmiini kuuluu matka Pariisiin seuraavien kuukausien aikana ja Veran Stockholm by me blogista bongasin tämän sun blogisi. Olen nyt kuukauden seurannut tätä palstaa ja rakastan tätä jo nyt! Sun kuvat on joka kerta todella upeita (millä kameralla muuten kuvaat?) ja kirjoitat mielenkiintoisella tavalla. Tämä blogisi on jo päässyt starttisivuihini eli käyn sivullasi päivittäin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, punastun ja jään aivan sanattomaksi tässä! :) Mutta aivan mahtavaa, jos joku viihtyy näiden pikku sepustusteni äärellä. ;)

      Kamerana on Canonin 550D, johon olen todella tyytyväinen. Sen sijaan objektiivina on vain kittiobjektiivi. Joulupukki (tai joku muu yhtä mahtava taho) voisi tietysti tuoda siihen päivitystä. ;) Eli joulupukki (tai muu yhtä mahtava taho), siinä vinkkiä, jos tätä osut lukemaan. ;)

      Poista
  3. Olipa taas mukava kiertokävely, viihdyin, kiitokset.
    Mustiin pukeudutaan näilläkin kulmilla, varsinkin nuoriso. Toisaalta, täällä vaatekauppojen takkivalikoimissakaan ei näy juuri muita värejä kuin mustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun viihdyit! :) Tottahan se on, ettei noissa kaupoissa kauheasti ole edes tarjolla värikästä palttoota, ainakaan talvella.

      Poista
  4. Moikka, nyt on ihan pakko jättää kommentti! Päädyin blogiisi ihan sattumalta ja miten olitkaan juuri kirjoittanut vierailustasi kotikaupunkiini!Tänne harvemmin kukaan eksyy ;) Kiva nähdä millasia kohtia olet tästä pikkuisesta kaupungista löytänyt kuviisi. Ja aika hauska lukea tosta ZUP-alueesta, sillä vaikka 1,5 vuotta olemme täällä asustaneet niin emme ole koskaan ko. alueeseen törmänneet!:D Aika kuplassa sitä voi näemmä omassakin kaupungissa elää.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    P.S. Musta väri on aina muodissa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, voihan vitsi! Kiva kun laitoit viestiä! :) Pistänkin heti blogisi seurantaan.

      Tuo ZUP oli aika outo kontrasti, kun keskusta-alue oli niin söpöä. Miehen sanoin: "Katos, paikallinen Hervanta!". ;)

      Poista
  5. Minäkin huomaan olevani tavella aika musta. Kummallista. Kevään tietää tulevan, kun alan etsiä kaupasta ja kaapista jotakin väriä päälle.

    Kiitos kivasta kierroksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, olisikohan tässä takana jotain maastoutumistyyppistä käyttäytymistä? :) Paitsi että siinä tapauksessa ainakin Suomessa pitäisi pukeutua talvella valkoiseen. Tai ainakin esim. nyt.

      Poista
  6. Ihanaa, olen käynyt lapsena tuolla! Kerran niin sanotusti "heräsin" kun naapurini kysyi onko minulla suruaika meneillään, kun minulla oli usein mustaa päällä. Nyt tykkään valkoisesta, beigestä, vaaleanpunaisesta ja korallista ja..... mustasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo mustaboikotti ulottuu sateenvarjoon, olen jo muutaman vuoden boikotoinut mustia sateenvarjoja. Tällä hetkellä käytössä on sinivalkoinen, punainen ja vaaleanpunainen. Ongelmana tässä on se, että miekkonen mieluummin kastuu kuin käyttää näitä mun sateenvarjojani. Hahaha. ;D

      Poista
  7. Hei, Loistava Blois-aiheinen postaus! :) Aivan ihania kuvia! Suunnittelen ensi viikolla käyväni Blois:ssa, Pariisista ja junalla, ja mietin, ehtisikö reilussa kolmessa tunnissa nähdä riittävästi... Eikös kaupungin keskusta ole hyvin pieni? Etäisyydet taitavat olla lyhyitä. Linna ja Blois'n taidekoulun Benjamin Vautierin kuvittama seinä kiinnostavat. Ja siellä pitäisi olla myös joulumarkkinat. :)
    p.s. Nyt alan innolla lukea muitakin postauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :) Me ei vietetty Blois'ssa kuin parisen tuntia, johon sisältyi lounas, käveleskelyä ostoskadulla ja noilla vanhoilla kaduilla. Linna sen sijaan näytti niin valtavalta, että kolme tuntia tuntuu siksi aika lyhyeltä, jos siis haluat reissulla nähdä muutakin kuin linnan? :) Tuo yllä kommentoinut Aino osaisi ehkä vinkkailla tarkemmin, hänhän asuu tuolla Blois'ssa.

      Poista
    2. Kiitos kovasti vastauksesta! Olen tässä koko aamupäivän lukenut mahtavaa blogiasi.:) Ja nyt vielä postasit nuo Pariisin jouluvinkitkin! Huippua. Olen siis lähdössä viikoksi Pariisiin (mistä teen sitten tuon Blois-matkan). Taidankin mennä Blois:n aikaisemmalla junalla ja tutustua linnaan ynnä muuhun rauhassa. Niin ja tosiaan täällä oli kommentoinut varsinainen Blois-asiantuntijakin, jonka blogiin täytyy myöskin tutustua! Mukavaa joulunodotusta Pariisiin! t. Blogisi uusi seuraaja :)

      Poista
    3. Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa! Ja tervetuloa mukaan! :)

      Poista
    4. Moikka! Vähän Bloisista, omassa blogissani kun ei hirveästi ole tietoa kotikaupungista. Kaipa se menee vähän niin että oma kaupunki on vähän liian arkinen esiteltäväksi sen suuremmin, vaikka todella kiva ja kaunis paikka tämä on. :) Eli siis keskusta on pieni ja kaikki keskustajutut ovat kävelyetäisyyden päässä (juna-asema, linna, Mur de Ben ym.) Linna-aukiolla on turistitoimisto josta saa kartan ym. tarpeellista. Toimiston aukioloajoista en osaa nyt tähän hätään sanoa mitään varmaa, yleisestihän täällä on ravintoiloita lukuunottamatta kaikki paikat suljettuina klo 12-14 (myös linna). Muutenkin tämä on aika pitkälti kesäkaupunki, eli osa turistipaikoista on talviteloilla. Keskustassa paljon pieniä söpöjä kujia joista löytyy katseltavaa ja ihasteltavaa, rappusia ja mäkiä on myöskin paljon. :) Kaupungintalon takana on kiva puisto mistä on hienot näkymät joelle. En oikein tiedä minkälaiset jutut kiinnostaa niin en pidempää sepustusta kirjoita, vastailen mielelläni kysymyksiin jos sellaisia ilmenee. Toivottavasti viihdyt Bloisissa! :) Aino

      Poista
    5. Kiitos, kiva kun poikkesit tänne vinkkailemaan! :) Nyt melkein harmittaa, ettemme suunnitelleet vierailuamme tarkemmin. Pitää varmasti poiketa sillä seudulla uudelleen kesemmällä.

      Poista
  8. Oi kun näyttää kiehtovalta kivetyksineen ja kapeine kujineen! Juuri tuollaisissa paikoissa haluaisin käydä, joten kiitos tästä retkestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä romantillinen paikka, varsinkin kun aurinkokin jaksoi hiukan pilkahdella. :)

      Poista
  9. Jännä nähdä, että noin pohjoisessa on palmuja. :) Ja nuo linnan seinäreliefit ovat aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Palmuista tulee aina sellainen "NYT ollaan ulkomailla!" -olo. :)

      Poista
  10. kuvat eivät valitettavasti enää näy...

    VastaaPoista
  11. Joo, Flickrillä oli jossain vaiheessa joku bugiongelma ja muuttivat sen vuoksi joidenkin kuvien asetuksia. Nyt pitäisi sitten käydä muuttamassa kaikki kuvien linkit yksitellen muutamasta postauksesta, jotta saisi ne taas näkyviin, ärh! :P Mutta kai se tästä on ryhdistäydyttävä, kun ei tästä postauksesta tällaisenakaan juuri iloa ole. ;) Kiitos muistututuksesta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.